De plek waar het zonnepark, op papier, zou moeten komen.
De plek waar het zonnepark, op papier, zou moeten komen.

Vraagtekens bij zonnepark aan het Hoefkamerpad in Doornspijk

8 januari 2024 om 14:43 Politiek

Tijdens een gesprek met Statkraft heeft de gemeente Elburg aangegeven dat het in principe niet meewerkt aan de realisering van een zonnepark nabij het Hoefhamerpad in Doornspijk. Dat gaf wethouder Bertus Jeensma te kennen naar aanleiding van vragen van René Rozeboom van Algemeen Belang.

Aanleiding is dat door Statkraft een informatieavond is gehouden voor een kleine groep genodigden met de ambitie om het zonnepark te realiseren. Jeensma geeft aan dat de gemeente op de hoogte was van de bijeenkomst en hij daar zelf ook kort aanwezig is geweest. Tevens was de beleidsambtenaar van de gemeente aanwezig. De Stichting Feithenhof, initiatiefnemer van het plan, was zelf niet vertegenwoordigd tijdens deze bijeenkomst.

Hij geeft aan dat de gemeente al meerdere keren heeft aangegeven dat de komst van een zonnepark niet past binnen de afspraken van het coalitieakkoord. Dat ‘nee’ is nog versterkt door de uitspraak van minister Hugo de Jonge die aangeeft geen zonneparken te willen zolang er alternatieven zijn.

Wethouder Jeensma zegt niet te kunnen oordelen of de bijeenkomst voldoet aan datgene wat de gemeente ziet als de gewenste participatie, omdat de gemeente niet bij de bijeenkomst was betrokken.
Hij heeft wel gevoel dat de bijeenkomst leidt tot onrust onder inwoners.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie