Veel enthousiaste kids tijdens Wallenloop.
Veel enthousiaste kids tijdens Wallenloop.

Inschrijving Wallenloop Elburg is geopend

17 maart 2024 om 15:30 Activiteiten Tips van de redactie

Stichting Dispensatio uit Elburg organiseert vanaf 2024 drie hardloopevenementen per jaar. Het eerste evenement is de Wallenloop, die op Koningsdag wordt gehouden.

Hanneke Bloemendaal

Dispensatio werd in 2023 opgezet vanuit Run for Joyce door Edward Hofman, Ylona Wolf en Robin Bruins. Het drietal organiseerde in 2023 de Wallenloop, die al bestond, en in september de nieuwe Havenloop. Daar wordt in 2024 een derde hardloopevenement aan toegevoegd: de A.Vogelloop. Ylona vertelt: “De inschrijving voor de Wallenloop is geopend en iedereen, van jong tot oud, is welkom om mee te doen. Dit jaar mogen kinderen tot en met 11 jaar, mede dankzij Oranjecomité Elburg, gratis meedoen. Een kortingscode hiervoor is te vinden op www.wallenloopelburg.nl: schrijf je in en vul vervolgens de kortingscode in.” De start van van de Wallenloop is om 11.00 uur voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar, zij rennen een rondje van 700 meter. Om 11.15 uur starten de kids van 8 tot en met 11 jaar, die 1400 meter rennen. “We hopen dat er weer veel kinderen aan de start verschijnen. Vorig jaar waren dat er 50 meer dan het jaar ervoor. Super!” Om 12.15 uur is de start van de 5 en de 10 km. “We hebben een kleine parcourswijziging doorgevoerd bij de 5 en 10 km, waardoor een vervelend keerpunt in de route is verdwenen. Dit keerpunt leidde tot ergernissen bij de deelnemers, omdat het de snelheid uit je loop haalt. We gaan nu bij de Mheenpoortstraat linksaf de stad uit. De route is nog steeds exact 5 km.”


Stichting Dispensatio verbindt aan alle hardloopevenementen een goed doel dat met kinderen of jeugd te maken heeft. “Vorig jaar doneerden we aan de Speelgoedbank, dit jaar hebben we gekozen voor Jongerenontmoetingsplek @Roberts.” Hoewel het nog even duurt, licht Ylona vast een tipje van de sluier op omtrent de nieuwe A. Vogelloop. “Deze loop, voor zowel kinderen als volwassenen, wordt gehouden op zaterdag 29 juni. De route is prachtig en voert dwars over Landgoed Zwaluwenburg en een klein stukje A.Vogeltuinen. Doordat de loop geheel onverhard is, heeft hij een totaal ander karakter dan de andere lopen die we organiseren. We zijn heel blij met de samenwerking met de A.Vogeltuinen en Geldersch Landschap & Kastelen. Er zullen ook diverse kraampjes komen. We zijn nog bezig met de organisatie, ideeën zijn welkom. We hebben voor deze loop een nieuwe website gemaakt: www.avogelloop.nl. Via social media zullen we aangeven wanneer de inschrijving start. Tot slot weten we al de datum voor de Havenloop, die zal op 21 september plaatsvinden. Tegen die tijd volgt meer informatie via www.havenloopelburg.nl”

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie