Een succesvolle wallenloop op Koningsdag. Eigen foto
Een succesvolle wallenloop op Koningsdag. Eigen foto

Lopen door kinderen, vóór kinderen tijdens de 52e editie van de Wallenloop in Elburg

28 april 2023 om 19:14 Algemeen

De 52e editie van de Wallenloop in Elburg was een groot succes. Op Koningsdag stonden ruim 350 hardlopers in verschillende categorieën aan de startstreep. De nieuwe organisatie heeft van veel hardlopers en ouders complimenten ontvangen. Een deel van de opbrengst zal aan de Speelgoedbank in Elburg gedoneerd worden. 

Er waren veel prijzen te verdelen in diverse leeftijdscategorieën. De 700 meter tot en met vijf jaar is gewonnen door Loes Bouwman en Job Lindenhols. De 700 meter van zes tot en met zeven jaar is gewonnen door Jolijn Kamerling en Teun Dekker. Op de afstanden van 1400 meter waren Lois Westerink en Stijn Bogerman de snelsten in de leeftijdscategorie acht tot en met negen jaar. Bij de tien- en elfjarigen waren Lot Diters en Rinus Gaillard de winnaars. In de categorie twaalf tot en met vijftien jaar is de 5 kilometer gewonnen door Leanne den Hengst in een tijd van 26:53 en Timothy Samuel met een tijd van 17:39. De 5 kilometer senioren is dit jaar gewonnen door Jeanique de Graaf met een tijd van 18:50 en Maarten Vierhout met een tijd van 16:34. De 5 kilometer 40+ is dit jaar gewonnen door Linda Ooms met een tijd van 19:09 en André Plette met een tijd van 18:16. De 10 kilometer senioren is dit jaar gewonnen door Ilse Langevoort met een tijd van 42:57 en Grmay Tesfamariam met een tijd van 34:13. De 10 kilometer 40+ is dit jaar gewonnen door Marleen Vos met een tijd van 45:36 en Klaas van Pijkeren met een tijd van 36:07. 

De nieuwe organisatie van de Wallenloop kijkt terug op een mooie loop, mede dankzij het prachtige weer en de vele deelnemers en toeschouwers. “Mooi om te zien dat veel jeugdige en volwassen hardlopers de loop positief waarderen en meedoen. Het enthousiaste team van nieuwe vrijwilligers en het in grote getale toegestroomde publiek heeft gezorgd voor een mooie 52e editie. Daarnaast zijn wij dankbaar voor de bedrijven die ons steunen. Voor volgend jaar en de nieuwe evenementen zoeken we nog nieuwe sponsoren. Wij zullen zorgdragen voor een goede bestemming van de opbrengsten. Het mooiste, belangrijkste doel is behaald: het lopen door kinderen, vóór kinderen. Wij zijn hierdoor extra gemotiveerd om het komend jaar 2 nieuwe hardloopevenementen in de gemeente Elburg te gaan organiseren.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie