Edward en Ylona (wegens vakantie staat Robin niet op de foto).
Edward en Ylona (wegens vakantie staat Robin niet op de foto). Jeanet Wolf

Dispensatio organiseert eerste Havenloop in Elburg: ‘We hebben een prachtig parcours uitgezet’

21 augustus 2023 om 15:30 Algemeen

Jong en oud kan de hardloopschoenen aantrekken om mee te doen met de eerste Havenloop: een nieuw hardloopevenement op 30 september in de haven van Elburg.

Hanneke Bloemendaal

De Havenloop start bij de Visafslag in de haven van Elburg. “We hebben een prachtig parcours uitgezet voor zowel kinderen als volwassenen. Erg leuk dat we de mooie Visafslag als wedstrijdsecretariaat mogen gebruiken”, vertelt Ylona Wolf. “Er zijn twee verschillende rondes. Eén van 2,5 km en één van 750 meter. Afhankelijk van de afstand die je wilt lopen 2,5, 5 of 10 km, ren je een ronde één of meerdere keren.” Samen met Edward Hofman en Robin Bruins vormt Ylona het bestuur van Stichting Dispensatio. Het drietal richtte afgelopen voorjaar deze stichting op nadat Stichting Run for Joyce (in Oosterwolde) werd opgeheven. 

De naam Dispensatio betekent rentmeesterschap in het Latijn. Voor deze naam werd gekozen, omdat het bestuur een goede rentmeester wil zijn van het geld dat binnenkomt: het wordt ingezet voor een goed doel. “Onze intentie is om circa drie hardloopevenementen per jaar te organiseren waarbij de opbrengst van het inschrijfgeld -na aftrek van de onkosten- altijd bestemd is voor een goed doel dat betrekking heeft op kinderen.” Het eerste evenement dat door Stichting Dispensatio werd georganiseerd, was de (overgenomen) Wallenloop op Koningsdag. “De Havenloop is een compleet nieuw evenement waarbij de grote ronde door de haven van Elburg en deels over de Vestingwal voert. De kleine loop, voor kinderen tot 12 jaar, blijft in de haven van Elburg.” Het goede doel dat aan de Havenloop is gekoppeld, is Stichting Hiskits (His Kingdom in the Sky). “Stichting Hiskits zet zich in voor de bouw van een school in Lesotho. De school wordt geleid door de uit Elburg afkomstige Gerdien. Zij is getrouwd met Koili Moliko, samen hebben ze twee kinderen. 

Tijdens de Havenloop zal er ook een kraampje van Hiskits zijn met verkoop van koffie, thee, limonade en diverse producten.” Ylona vervolgt: “We hebben al diverse bedrijven gevonden die de Havenloop willen sponsoren, maar kunnen nog meer sponsors gebruiken. Neem gerust contact met ons op via onze website www.dispensatio.nl of via www.havenloopelburg.nl. Ook zijn we druk bezig met het regelen van een leuke gadget voor alle deelnemers aan de Havenloop.” De inschrijving voor de Havenloop is inmiddels van start gegaan. Hardloopliefhebbers kunnen hiervoor terecht op www.havenloopelburg.nl. Op deze site is ook het complete programma te vinden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie