Jongens C (boven) en Jongens B (onder)
Jongens C (boven) en Jongens B (onder) Eigen foto

Unieke prestatie combinatieteams Blauw Wit en EVV op het NK

31 maart 2024 om 18:20 Volleybal Ingezonden

Afgelopen zaterdag stonden de combinatieteams van Blauw Wit en EVV in de finaleronde van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (NOJK). Beide teams streden tijdens de finaleronde samen met 7 andere teams, verdeeld over 2 poules, in hun klasse voor de titel. Uiteindelijk leverde het een 5e plek voor Jongens C op en Jongens B mocht zich aan het einde van de dag nummer 7 van Nederland noemen. Een unieke prestatie in geschiedenis van Blauw Wit.

Bij het Jongens C team werden 2 spelers van Blauw Wit uitgeleend aan EVV en bij Jongens B deed 1 speler van EVV mee met Blauw Wit. Jongens C nam daarom deel onder de naam van EVV en Jongens B onder de naam van Blauw Wit.

Jongens C was tijdens de finaledag dichtbij de kruisfinales voor het eremetaal. De dag begon met een nipte nederlaag tegen PDK/Huizen en vervolgens werd er gelijk gespeeld tegen Inter Rijswijk en Sliedrecht sport. Het team kwam 1 set te kort om door te gaan naar de kruisfinales. Uiteindelijk werd het een super mooie gedeelde 5e plek.

Ook Jongens B leverde een puike prestatie af door de finaleronde te bereiken door verschillende grote clubs te verslaan in de voorronde en halve finaleronde. In de finaleronde bleken de tegenstanders een maatje te groot en werd er verloren van PDK/Huizen, SV Dynamo en Vocasa Nijmegen. Maar de uiteindelijke gedeelde 7e plek is ontzettend knap.

Voor beide teams en verenigingen is het een prestatie om trots op te zijn en de beloning van een mooie samenwerking.

Jongens B
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie