Blauw Wit verkozen tot sportploeg van het jaar
Blauw Wit verkozen tot sportploeg van het jaar Jack Aalderink

Drukke week levert Blauw Wit twee keer winst en 1 nederlaag op

11 februari 2024 om 14:35 Volleybal Ingezonden

De mannen van Bakkerij Jonker - Blauw Wit hebben een drukke week achter de rug. Woensdag werd de kwartfinale van de beker gespeeld in Deventer tegen Avior. Vrijdag gaven de mannen acte de présence tijdens de sportverkiezing van de gemeente Oldebroek en een dag later stond de thuiswedstrijd tegen Pegasus op het programma.

Heren 1 kende een valse start van de week, want in Deventer ging het bekerduel met 3-2 verloren. Het was een wedstrijd met up and downs en waarin de thuisploeg na een slopende vijfsetter aan het langste eind trok. En dat betekent dat de Blauw Witters het kunststukje van vorig jaar niet zullen herhalen.

Maar de mannen kunnen toch ook dit jaar een beker bijzetten in de prijzenkast. Want dankzij het kunststukje van vorig jaar was Heren 1 genomineerd tot sportploeg van het jaar van de gemeente Oldebroek. En die titel ging dit jaar naar de mannen van Blauw Wit en dat leverde dus een nieuwe beker op.

Een dag later stond het thuisduel tegen Pegasus 3 op het programma. Tegen de Nijmegenaren had Blauw Wit nog wat goed te maken, want uit werd er immers met 3-2 verloren. Blauw Wit ging furieus van start met een 25-12 setwinst. Wellicht hadden de Nijmegenaren de Blauw Witters wat zand in de ogen gestrooid, want daarna lag het spel en de setstanden veel dichter bij elkaar. Via 26-24, 25-19, 23-25 werd het uiteindelijk een 3-1 overwinning voor de Oldebroekers.

Blauw Wit klimt door deze overwinning naar plek 2. De voorsprong op nummer 2 SSS is 3 punten, wel met een wedstrijd meer gespeeld.  Over ruim 2 weken is datzelfde SSS de tegenstander in Barneveld. Dan zal de strijd om plek 2 vervolgd worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie