Blijdschap bij vv Hulshorst dat de titel zaterdag pakte.
Blijdschap bij vv Hulshorst dat de titel zaterdag pakte. Willemien van Duinen

Zilveren Schoenen: kampioen vv Hulshorst gaat voor de triple

22 april 2024 om 14:25 Voetbal

We beginnen met felicitaties aan Hulshorst dat een grandioos seizoen afsluit met het kampioenschap en er waarschijnlijk met alle drie de zilveren schoenen van Juwelier Miekes Sieraderie vandoor gaat. Aanvallend en verdedigend is daarover geen twijfel; topscorer Timothy de Haan is nog in een felle strijd gewikkeld met Ronald Winter en Patrick Visser. De laatste heeft nog vier wedstrijden te gaan; zijn beide concurrenten nog twee.

Dick van der Veen

Gelukwensen ook aan WHC dat theoretisch nog van de titel afgehouden kan worden, maar daar geloofd zelfs de vastgeroeste pessimist niet in na de 0-8 bij Dalfsen. Op 4 mei thuis tegen NEO moet de klus officieel worden geklaard. Dat is het weekend waarin de spanning valt te snijden. OWIOS moet de hoop op een periodetitel levendig houden door van ’s Heerenbroek te winnen. Dat zou een mooie opsteker zijn voor ’t Harde als dat thuis Zwolse Boys er onder houdt en voor VSCO’61 als het van Oene wint. 

Nunspeet verspeelt in Ittersum drie kostbare punten en mag nu geen enkele steek meer laten vallen. Zaterdag 4 mei thuis tegen runner up DOS Kampen moet worden gewonnen om de Kampenaren tot op een punt in de periode te benaderen; bij remise of verlies is het uit en over. Ook ESC leeft tussen hoop en vrees. Heel knap de remise thuis tegen het favoriete Ulu Spor, maar de Elburgers zijn daarmee nog niet los van promotiedegradatiewedstrijden. Het eerstvolgende duel tegen WZC in Wapenveld is van doorslaggevende betekenis. DSV’61 remiseerde in een krankzinnig duel met BAS dat liefst drie keer rood kreeg. De Doornspijkers hebben nog een splinter van een kans, maar dan moet wel thuis van SEH worden gewonnen. Ook een wedstrijd waar de vonken vanaf zullen vliegen. Wat een weekend wordt dat!

AANVALLEND: 1.Hulshorst 73 doelpunten, 2.WHC 56, 3.DSV61 53, 4.Nunspeet 48, 5.’t Harde 43, 6.Noord Veluwe Boys 42, 7.OWIOS 38, 8.ESC 32, 9.VSCO61 31, 10.Elspeet 19

VERDEDIGEND: 1.Hulshorst 12 tegentreffers, 2.WHC 15, 3.OWIOS 30, 4.Nunspeet 31, 5.DSV61 32, 6.ESC 34, 7.’t Harde 37, 8.VSCO61 46, 9.Noord Veluwe Boys 49, 10.Elspeet 52

TOPSCORERS: 1.Timothy de Haan (Hulshorst) 23 goals, 2.Patrick Visser (DSV61) en Ronald Winter (Noord Veluwe Boys) 21.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie