Danny Bovendorp (rechts) laat zich niet van de bal zetten.
Danny Bovendorp (rechts) laat zich niet van de bal zetten. Harry ten Hove

Verlies ESC door mispeer

8 april 2024 om 10:10 Voetbal

Dick van der Veen

In het thuisduel tegen Rood Wit Putten is een ‘mispeer’ van de Puttense middenvelder Twan van de Berg beslissend.

Na ruim twintig minuten probeert hij iets over de middenlijn zijn vrije rechterspits te bereiken. De felle wind blaast de bal over de uitgelopen doelman Joost van de Rozenberg in de kruising. Een tegenslag die ESC niet meer te bovenkomt. 

Het begint allemaal zo goed. ESC drukt de opponent in het eerste kwartier met de rug naar de zestien en het is Donny Mulder die met een geplaatste schuiver zijn team op voorsprong zet. Vrij gemakkelijk wordt het korte tijd later 1-1 als Bram van Meerveld een zee van ruimte krijgt en de hoek op kan zoeken.”We werden verrast door hun opkomende rechtsback. Die stond hoger dan degene die in het uitduel die positie bezette. Daar had onze linksbuiten tussen moeten staan samen met de andere aanvallers. Rood Wit kon zo heel gemakkelijk schakelen. Ja, en als er dan ook nog een afgedwaalde bal binnen ploft komt dat hard aan”, weert trainer Raoul Jessurun.

Voor de neutrale toeschouwer is het al snel helder dat niet bij alle Elburger acteurs de ijzeren wil aanwezig is om tot het gaatje te gaan. Bij de één omdat hij dat niet meer kan opbrengen en bij de ander omdat hij zijn middag niet heeft.
Jessurun: “In de rust zijn daar stevige woorden over gesproken. Je zag in de tweede helft wat meer vechtlust. Helaas biedt de krappe selectie je geen mogelijkheden om offensief te wisselen. Flokstra raakte geblesseerd, kon niet verder, Mathijs Frik zat niet lekker in de wedstrijd. Thomas Hoogers viel prima in, ook Daan van Ommeren bracht meer voetbal in de ploeg en van Donny Mulder weet je dat hij spelers vrij kan zetten. Hij was op momenten ongrijpbaar waardoor we drie grote mogelijkheden kregen. Bert-Jan Kragt kwam binnen een meter een teenlengte tekort. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat door onze druk er ook mogelijkheden voor Rood Wit ontstonden waarbij onze keeper zich onderscheidde door twee keer in een één op één situatie de baas te blijven.
Maar je hebt gelijk als je vast stelt dat er bij sommige jongens een schepje bovenop kan. Daar zullen we elkaar op aanspreken.”

Door schorsing en blessures moeten spelers van positie wisselen, zowel verdedigend als op het middenveld. Komende zaterdag in het belangrijke duel tegen Lelystad is Efe Sahan er weer bij, Joël Schenk is dan weer volledig inzetbaar. ESC valt dit seizoen op door sterk wisselende resultaten.
Jessurun: “Als we dat er samen uit kunnen halen moeten we op dit niveau geen problemen hebben. De situatie waarin we ons nu bevinden is verraderlijk. Een marge van twee tot vier punten kun je zo maar verspelen. Het is vooral zaak om iedere week scherp te blijven. In de slotfase van de competitie krijg je de gekste uitslagen. ESC moet het zelf doen en daar heb ik ook alle vertrouwen in.” We gunnen de coach het slotakkoord op een middag waarin Sahara zand in de Elburger raderen sloop.

Voetbal

‘Bij sommige jongens kan er wel een
schepje bovenop’

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie