Edward Hofman, Robert Pruis en Ylona Wolf.
Edward Hofman, Robert Pruis en Ylona Wolf. Bert Vos

Stichting Dispensatio doneert fors bedrag aan @Robert’s in Elburg

2 mei 2024 om 12:01 Achtergrond

Stichting Dispensatio koppelt hardloopevenementen aan een goed doel. De opbrengst van de onlangs gehouden Wallenloop is geschonken aan Jongerenontmoetingsplek @Robert’s. 

De 53ste editie van de Wallenloop was met 425 hardlopers, waaronder bijna 150 kinderen, een groot succes. “Een record. Een vermeerdering van bijna 100 deelnemers ten opzichte van vorig jaar”, vertelt Ylona Wolf van stichting Dispensatio. “We merken dat het evenement groeit en daar zijn we erg blij mee. Er zijn mooie tijden op het vernieuwde parcours gelopen. Ook de kinderen hebben erg hun best gedaan om een mooie beker te bemachtigen.” Alle uitslagen zijn te vinden op www.wallenloopelburg.nl. 

“Aan al onze wedstrijden is een goed doel verbonden dat met kinderen of jongeren te maken heeft. Voor de Wallenloop hebben we voor een lokaal doel gekozen namelijk Jongerenontmoetingsplek @Robert’s in Elburg. Mede dankzij alle deelnemers, sponsoren en de vele vrijwilligers kunnen we 2500 euro schenken aan @Robert’s.” Het geld wordt gebruikt om samen met Jong Veluwe, de stichting waar @Robert’s onder valt, een korte film te maken over mentale gezondheid. Hoe ga je later als je groot bent van jezelf houden, als je in jouw formatieve jaren de veiligheid die daarvoor nodig is nooit hebt ervaren in je klas, school of in je eigen omgeving? De film is een vervolg op de succesvolle film NUDES. 

“Ons volgende hardloopevenement, de A. Vogelloop, vindt plaats op zaterdag 29 juni”, besluit Edward Hofman. “De inschrijving hiervoor is al geopend.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie