Kunstenaar Mathilde laat Hattem zien in deze route van de Hanzestories.
Kunstenaar Mathilde laat Hattem zien in deze route van de Hanzestories.

Route die je meeneemt naar het Hattem uit de Hanzetijd

30 april 2024 om 06:00 Zakelijk

Ontdek de Hanzesteden en omliggende gebieden op jouw eigen manier met Hanzestories. Via de web-app kies je een karakter en bijpassende route die bij jouw interesses past. Van ‘Salesmanager Hanz’ tot ‘Hanzeheer Julius’, er is een diversiteit aan personages om uit te kiezen. Verken verschillende routes, zoals een stadswandeling door een Hanzestad of een fietsroute door het landschap eromheen. Met boeiende verhalen brengen we de geschiedenis tot leven en verbinden we de Hanzesteden met hun omgeving. Voor elk wat wils.

Denk je eens in, je staat voor een levensgroot schilderij van het Hattem uit de Hanzetijd. Gebruik je verbeeldingskracht en stap het schilderij in, zodat je opeens door de straten van het 14e-eeuwse Hattem loopt. Ga op pad met Mathilde Vermaer, een Hattemse kunstenares. Als schildersmaatje ontmoet je de Hertog van Gelre en help je de voorspelde wederkomst van Christus te schilderen. En misschien ga je wel naar het sprookjeshuwelijk van de poortwachter! Pas wel op je tellen, deze kunstroute heeft code fel oranje… De stad is net veroverd door plunderende Bourgondiërs. Bovendien loop je het risico gekielhaald te worden door een Hanzekapitein. Ons advies: gewoon gaan, want deze Hanzeroute is uit de kunst! 


Ontmoet Mathilde

Deze route neemt je mee in het leven van Mathilde. Ze verdient dagelijks de kost met het maken van schilderijen en kunstwerken, en jij mag haar gaan helpen! Onderweg ontmoeten jullie belangrijke en interessante figuren uit Hattem. Mathilde is trots op de stad waar ze leeft, en maakt hier dan ook graag kunstwerkjes van. Kom, ze laat het aan je zien! Mathilde vertelt: ,,Lijkt de Dijkpoort nou niet echt op een sprookjeskasteel? Alleen al die hoektorentjes! Hier wil je toch meteen een schilderij van maken? Of een artistieke foto, maar ja, wij hebben nog geen camera’s en smartphones.” 


Over de route

De wandelroute ‘Van stadsgezicht tot staatsieportret’ neemt je mee door de schilderachtige Hanzestad Hattem. Trek je stevigste wandelschoenen aan en geniet van een avontuurlijke en leerzame wandeltocht. De route is 9,7 kilometer lang en begint officieel bij parkeerplaats De Bleek in Hattem, maar is ook te starten op elk ander knooppunt aan de route. Met de web-app kun je de route volgen en leer je meer over het hoofdpersonage aan de hand van video’s.


Ontdek de geschiedenis

Naast deze route zijn er nog vier andere routes te verkennen. Elke route neemt je mee in een verhaal van de Hanze. Verken het gebied van de machtige Hanzesteden en haar rijke ommelanden door de ogen van jouw gekozen personage en fiets of wandel door de prachtige omgeving. Wist jij dat er allerlei verborgen verhalen en mythes uit de streek te ontdekken zijn? Onderweg leer je meer over de Hanzetijd, beantwoord je vragen en verdien je dukaten. Lukt het jou om deze allemaal te verzamelen? Beleef de Hanzegeschiedenis met de avontuurlijke Hanzestories! Kies jouw personage en start het avontuur. Ontdek meer op veluwehanzestories.nl.

Dit artikel wordt u aangeboden door VisitVeluwe.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie