Afbeelding
Barry Wensink

Bewoners Veldweg in Doornspijk starten petitie

13 april 2024 om 06:00 Maatschappelijk

Drie bewoners van de Veldweg in Doornspijk zijn een petitie gestart om het hondenuitlaatveld en het speelveldje aan hun weg in de huidige vorm te behouden. Ze vinden dat de gemeente Elburg de in eerste instantie gewekte verwachtingen moet waarmaken die zijn gedaan tijdens het haalbaarheidsonderzoek naar een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) in Doornspijk als vervanging van het huidige dorpshuis De Deel.

Wijnand Kooijmans

Pas in september 2023 is tijdens een bewonersavond een plan gepresenteerd waarin zowel de hondenuitlaatveld als het speelveld in de huidige vorm het veld moesten ruimen. Na de afwijzende reactie van de bewoners is het plan, zo geven de initiatiefnemers aan, het plan een klein beetje aangepast. Nu is er een zone tussen de beoogde woningen op de Veldjes en de Klaarbeek bedacht waar en gespeeld en bewegen kan en de honden kunnen worden uitgelaten. De combinatie ziet men als omwonenden niet zitten.

De huidige plek wordt gezien als een plek waar veel kinderen en jongeren spelen, ver weg van tablets en dergelijke en waar buurtgenoten samen komen om een praatje te maken en te genieten van het uitzicht. Ze geven aan dat de gemeente heeft gezegd dat langs de Lageweg richting Nunspeet nog meer woningen komen. Volgens de drie bewoners is het dan ook nu en ook in de toekomst een mooi centraal gelegen speelveld en uitlaatveld voor honden voor hun deur. Er is volgens hen voldoende sociale controle op spelende kinderen en is het trapveldje niet weggestopt achter het nieuwe MFA.

De school De Regenboog, die ook moet verhuizen naar het MFA, kan goed gebruik maken van het bestaande trapveld, zoals dat nu door andere scholen gebeurt. Wel willen ze waar mogelijk verbetering van de groenstrook, zoals een half verhard veld op het hondenuitlaatveld en (natuurlijke) speeltoestellen op het speelveld.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie