Afbeelding
Harry ten Hove

ESC pakt op eigen veld punt tegen koploper Ulu Spor

21 april 2024 om 11:41 Voetbal

Elburger Sportclub heeft een verdienstelijk gelijkspel afgedwongen tegen koploper Ulu Spor. Na negentig minuten stond er nog steeds 0-0 op het scorebord.

Na een kwartier kreeg ESC de eerste corner dat enig gevaar opleverde voor het doel van FCUlu Spor. Daarna lieten de gasten uit Zwolle zich voor het eerst zien, een uithaal vloog over de lat. De formatie stond als een huis, waardoor werd FC Ulu Spor gedwongen om veelvuldig de hoge lange pass te hanteren. Pittige duels werden uitgevochten tot op het randje, wat af en toe tot frustratieleidde bij de tegenstander. Met de brilstand werd na 45 minuten de kleedkamers opgezocht.

In de rust werd Daan van Ommeren vervangen door Donny Mulder. Die wissel betaalde zich na twee minuten in de tweede helft al bijna uit. Max Lamberink ging er op de rechter flank vandoor en zijn pass bereikte Donny Mulder, die vrij voor de keeper stond. De schuiver ging echter naast het doel. Na tien minuten in de tweede helft kwam Jelle Veenstra het veld in voor Danny Bovendorp. Even later mocht Ramon Flokstra het veld betreden voor Mats van Dieren. De kansen waren spaarzaam,FC Ulu Spor schoot nog een bal over de lat. 

Met 70 minuten op de klok ontstond er nog een hachelijk moment voor het doel van FC Ulu Spor. Bij een dieptebal op Donny Mulder moest de keeper ver zijn doel uit, tot buiten de zestien meter. Met voeten en hoofd werd deze actie door hem onschadelijk gemaakt. Na een duel moest Luca van de Hulst aan de zijde van ESC, het veld noodgedwongen verlaten. Thomas Hoogers kwam als hem vervangen. In blessuretijd kreeg ESC nog een mogelijkheid voor de overwinning. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De trap van Max Lamberink smoorde in de muur van de tegenstander, maar belandde voor de voeten van Thomas Hoogers. Zijnuithaal vloog echter over het doel. 

Met opgeheven hoofd en met een punt stapte ESC van het veld af. Deze instelling bied perspectief voor de laatste vier wedstrijden van deze competitie.Op zaterdag 4 mei gaat Elburger Sportclub op bezoek bij WZC uit Wapenveld. De wedstrijd op sportpark Monnikenbos begint om 14.30 uur.

Een week later op zaterdag 11 mei staat de derby tegen DSV’61 op het programma in Elburg. De aanvang is om 14.45 uur op het Burgemeester Bode Sportpark.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie