Afbeelding
NWVfoto.nl

OWIOS en VSCO’61 houden elkaar in evenwicht: 1-1

21 april 2024 om 11:29 Voetbal

De derby tussen OWIOS en VSCO’61 is een helft lang niet om aan te gluren. De thuisclub maakt de veel hogere positie op de ranglijst in zoverre waar dat het de elf uit Oosterwolde tegen de muur zet, maar van een trits aan honderd procent kansen er slechts één benut. Hoe anders is het verloop n a rust als VSCO’61 de schroom van zich afwerpt en uiteindelijk verdiend met een punt naar huis gaat.

Dick van der Veen

Bij OWIOS sluipt er ongewild een stuk gemakzucht in. De vleugelspitsen hebben alle ruimte, maar het tempo ligt te laag en zoals vaker dit seizoen schort het aan de nauwkeurigheid in de afwerking. Allemaal mooi om langs twee tegenstanders te flitsen, zinloos wanneer de pass die erop volgt in niemandsland of bij de tegenstander belandt. Die ene treffer van Florian Jonker vloeit niet voort uit een mooie combinatie: hij half randje zestien doeltreffend uit als een bal niet goed wordt weggewerkt. 

Dat verandert dus na rust. OWIOS, in slaap gesust door het krachtsverschil, krijgt met een heel andere tegenstander te maken. Trainer Henrico Mud daarover: “Ik heb de jongens aangesproken op te weinig durf, op nodeloos ontzag, waardoor het middenveld voor OWIOS was. Met de inbreng van Youri van Boven en Robin van Ommen probeer je wat meer duelkracht te ontwikkelen. We zitten er dan veel korter op, Robin doet het prima op het middenveld, we worden voorin gevaarlijker, krijgen kansen en via Hans van Renselaar komen we langszij. Daarna laten we enkele goede mogelijkheden op een voorsprong liggen, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat OWIOIS in de slotfase ook nog de winst naar zich toe kan trekken.”

Hoe kan het bij OWIOS zo wegzakken? Aanvoerder Marco Hoogland: “We gingen teveel mee in de speelwijze van de tegenstander die met alle ballen op het spits lengtevoordeel uitbuit. Misschien werkt het niveauverschil in ons nadeel. Op grond van wat we dan laten liggen komt ons ook niet meer dan een punt toe. De tweede bal is te vaak voor VSCO’61. Ja, dat je in de slotseconden nog de lat raakt is jammer. Ons resten nog ontmoetingen tegen de drie bovenste ploegen waarin we het moeten laten zien. Het is een onoverzichtelijke situatie waarin zelfs de plaatsen drie en vier op de ranglijst nog nacompetitie op kunnen leveren. Dat heeft dan weer te maken met de vraag of ’t Harde zich handhaaft en Zeewolde de titel pakt. De wisselvalligheid bij ons moet er uit en de bal moet er in.”

Herold Ponstein, zelf nog niet volledig hersteld,  moet door blessures vroegtijdig weer op doel, krijgt dat midweeks te horen en verricht enkele goede reddingen

Mud: “Ik ben trots op de ploeg, hoe ze weer een achterstand ongedaan maakt. Met de weerbaarheid van dit jonge team is niets mis. Geloof mij nou maar, links of rechtsom blijven we er in. Natuurlijk richten we er ons in de eerste plaats op om van de degradatieplekken weg te blijven. Daar waar OWIOS de bovenste ploegen nog ontmoet spelen wij tegen alle degradatiekandidaten zoals Zwolse Boys, EFC en Oene om te beginnen 4 mei met de laatste. Als mensen zeggen: VSCO leeft nog dan teken ik daarbij aan dat er veel meer is dan leven.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie