VSCO'61 verloor op eigen veld.
VSCO'61 verloor op eigen veld. Herman van der Wal

VSCO’61 verslaat Swift’64 en blijft hopen op rechtstreekse handhaving

14 april 2024 om 13:38 Voetbal

In de thuiswedstrijd tegen Swift’64 wist VSCO’61 een zwaarbevochten 3-2 overwinning te boeken. Hierdoor houdt het team uit Oosterwolde de hoop levend om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

VSCO’61 startte sterk en stond binnen twee minuten al op voorsprong. Een indraaiende voorzet van Arjan van ’t Ende kwam via Niels Elzerman voor de voeten van Remon van der Graaf die de 1-0 aantekende. Binnen tien minuten had het team al op 3-0 kunnen staan. Niels Elzerman kwam op aangeven van Remon van der Graaf vrij voor doelman Kevin Dijkstra, maar schoot naast. Hij had ook nog voor de optie kunnen kiezen om de mee opgekomen Hans van Renselaar de gelegenheid te bieden om af te ronden. En uit een voorzet van Remon van der Graaf schoot Niels Elzerman de bal via het been van de doelman naast.

VSCO’61 deed zich hiermee behoorlijk tekort en halverwege de eerste helft brak dat de kanaries op. Uit een voorzet van Robbin Posthuma rondde Bob Breemhaar beheerst af (1-1). Vlak voor rust wist VSCO’61 opnieuw op voorsprong te komen. Niels Elzerman omspeelde enkele tegenstanders in de zestien en liet doelman Kevin Dijkstra kansloos (2-0).

Doelman Django van der Landen moest hierna nog knap redding brengen op een van richting veranderd schot van Bob Breemhaar, zodat VSCO’61 met voorsprong kon gaanrusten.

In de tweede helft ging Swift’64 op zoek naar de gelijkmaker. Doelman Django van der Landen wist goed redding te brengen op een inzet van Bob Breemhaar. Aan de andere kant kreeg VSCO’61 steeds meer ruimte. In de 63 e minuut profiteerde VSCO’61 van de geboden ruimte en op aangeven van Arjan van ’t Ende scoorde de geheel vrijstaande Youri van Boven eenvoudig de 3-1.

Twintig minuten voor tijd scoorde Mitchel Venverloo de 3-2 en bracht de spanning weer terug. Swift’64 probeerde de gelijkmaker te forceren, maar VSCO’61 kreeg de beste kansen. Tot tweemaal toe kwam Arjan van ’t Ende niet tot scoren. Eerst ging zijn schot net voorlangs ende tweede keer wist doelman Kevin Dijkstra redding te brengen. Ondanks dat het in de slotfase pompen of verzuipen werd, bleef de zwart-gele brigade overeind en wist drie belangrijke punten aan haar totaal toe te voegen.

Komende zaterdag wacht de gemeentelijke derby tegen OWIOS.