Gert Toorn: ‘
Gert Toorn: ‘"Te vroeg voor euforie." Foto: Dick van der Veen

WHC: we laten ons niet gek maken

15 januari 2024 om 14:45 Voetbal

Daar waar enthousiaste supporters zich in gedachten al bezig houden met het versieren van de kar, staan bestuur, staf en spelers van WHC met beide voeten op de grond. “We draaien boven verwachting, maar als we de komende twee wedstrijden verliezen ontglipt ons wellicht zelfs de periodetitel”, zegt Gert Toorn, bestuurslid voetbalzaken die ook deel uitmaakt van de technische commissie.

Dick van der Veen

Voorop gesteld dat ook hij heel erg blij is met de stand op de ranglijst. Slechts twee verliespunten en maar drie goals tegen. Waarom het nu ineens zoveel beter gaat? “We hebben er met Mitchel Dijkhof, Thijs Dekker en Jurian van den Brink drie sterkhouders bij gekregen. Helaas raakte Dekker al snel geblesseerd en het is de vraag of hij dit seizoen nog binnen de lijnen komt. Onze doelstelling was om bij de top drie te eindigen. We hebben 5 punten voorsprong op Winterswijk en 9 op DZC, tegenstanders waar we de eerstkomende wedstrijden mee te maken krijgen. Als we die winnen, slaan we een grote slag. Maar we missen Van den Brink en Jesse van ’t Ende enkele weken en moeten op het middenveld concessies doen.”

De teamspirit is onder trainer Stephan Rahantoknam versterkt. Niet zo verwonderlijk dat WHC de verbintenis met hem heeft verlengd. Volgend seizoen moet de ploeg het zonder aanvoerder Jochem Oude Booyink stellen.

Gert Toorn: “We zijn druk doende om voor hem een vervanger te vinden. Als we divisie gaan spelen, moeten we ons in ieder geval versterken. Hebben inmiddels de contracten met de meeste spelers kunnen verlengen. Het is gewoon een goede groep die wat voor elkaar over heeft.”

Zelf speelde Toorn bij Heerde en Hatto Heim. In Heerde bij SEH bekleedde hij een zelfde functie als nu in Wezep. “Hier komt er veel meer bij kijken. Ik heb 24 uur de telefoon bij de hand. Mijn oudste zoon speelde bij SEH in het eerste en dan wordt je zo meegezogen. De jongste voetbalt bij WHC. Ik heb hier de afgelopen anderhalf jaar veel geleerd. Het is een klus die veel energie vergt. Je staat dag en nacht aan. Och, het voetbal is een klein wereldje. In mijn kapperszaak krijg ik spelers en bestuurders van allerlei clubs onder de schaar. Voetbal is gewoon de mooiste bijzaak in het leven.”

Toorn laat weten dat zich een nieuwe externe partij heeft gemeld voor wat betreft de accommodatie. “Ik kan en mag daar nu nog niets over zeggen. Het bestuur legt straks de leden een aantal mogelijkheden voor. Zij beslissen uiteindelijk.”Hij geeft vervolgens aan dat het balletje twee kanten uit kan rollen. Verder op Mulderssingel of toch de sprong naar een nieuw complex aan de Voskuilerdijk.

Opvallend de reeks nieuwe sponsorborden die er een symbool voor zijn dat WHC weer een gezonde club is. En dan tenslotte toch nog even naar de sportieve prestaties. Gert Toorn ziet in NEO, Winterswijk en SVZW de voornaamste tegenstanders. “De ;laatste staat veel te laag en zal zeker een sprong gaan maken.” In Katwijk, afgelopen weekend, zal er veel over zijn gesproken tijdens het trainingskamp.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie