Afbeelding
Hanneke Bloemendaal

Start bouw Singelhof in Wezep

15 mei 2024 om 17:00 Algemeen

Een symbolische eerste paal van het bouwproject Singelhof in Wezep werd vanmiddag, 15 mei, de grond ingeslagen door burgemeester Tanja Haseloop-Amsing. Maar niet voordat ze haar lichtblauwe hoge hakken, bijpassend bij haar outfit, verruilt voor zwarte pumps. “Dit zijn veiligheidsschoenen met stalen neus, maar wel in een vrouwelijke vorm. Ik wil achteraf niet te horen krijgen dat ik me niet aan de Arbowet heb gehouden.”

Piet van Pelt, één van de initiatiefnemers van het bouwproject dat bestaat uit levensloopbestendige en duurzame seniorenwoningen en -appartementen, is blij met de voortgang. “Twee weken geleden zijn de eerste palen de grond in geboord. We hebben iets vertraging gehad, maar eigenlijk kwam dat wel uit, want de aannemer wilde niet het hout plaatsen voor de bouwvak zonder dat er al een dak zou zijn.” De 18 woningen worden opgetrokken uit hout, hetgeen diverse duurzame voordelen biedt. In een eerder interview gaf Van Pelt aan: het is een hernieuwbare grondstof die CO2 opslaat, het is lichter waardoor de funderingen lichter zijn en er minder transportbewegingen plaatsvinden. Houtbouw heeft ook een goede isolatie en vochthuishouding.

Na toespraken door aannemer Helmich Heutink en Piet van Pelt, krijgt de burgemeester het woord: “Geweldig om te zien dat een groep mensen een plan presenteert en dat dat nu al, 2 jaar later, uitgevoerd gaat worden. Dat is echt heel snel. Het is bovendien een plan, met inclusiviteit als woonvorm, waar ik vrolijk van word. Ik zeg wel eens: ‘je moet groot dromen’ en dat is precies wat jullie hebben gedaan.” 

Met roze bouwhelmen op het hoofd van genodigden en confettikanonnen paraat, gaat vervolgens de eerste, zij het symbolische, paal onder een stralende zon, de grond in. 

Voor de levensloopbestendige woningen, die verrijzen aan De Bulten in Wezep, is inmiddels een wachtlijst.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie