De toekomstige bewoners van de Singelhof.
De toekomstige bewoners van de Singelhof.

Bouw Singelhof Wezep binnenkort van start

19 februari 2024 om 12:00 Algemeen

Aangezien de omgevingsvergunning binnen is voor vereniging Singelhof, lijkt niets de bouw van levensbestendige woningen in de vorm van een hofje tussen de Noordsingel en De Bulten in Wezep Noord nog tegen te kunnen houden.

Hanneke Bloemendaal


Zowel de geplande woningen als de appartementen worden levensloopbestendig. De entrees bevinden zich aan het hof om sociale interactie te faciliteren. De tuinen krijgen een open aanblik zonder hoge erfafscheidingen. Er zal veel groen zijn, hetgeen volgens de betrokkenen ook een positief effect heeft op het welbevinden. “In het midden komt een zogenaamde wadi, waarin regenwater opgevangen en gezuiverd wordt. Dit helpt zowel tegen wateroverlast als droogte”, zegt Piet van Pelt, één van de initiatiefnemers. “De wadi zal niet altijd vol zijn, alleen bij veel regen.”
Duurzaamheid is een tweede belangrijk aspect van het plan: alle woningen worden gebouwd met een negatieve CO2-belasting door toepassing van massief houten wanden. “Hout is niet alleen sterk, maar ook licht, waardoor er minder transportbewegingen nodig zijn bij de bouw. De massief houten wanden zijn uit minimaal drie lagen opgebouwd, waardoor het dezelfde sterkte en toepassingsmogelijkheden heeft als beton.”
De vereniging telt op dit moment zestien leden en er zijn nog twee 3-kamer appartementen te koop.  ”We zijn verheugd dat we weer een stap dichter bij ons doel komen.”


Impressie exterieur Singelhof. - Schoots Architecten

Als voordelen van de ligging van de Singelhof geven de initiatiefnemers aan: de centrale ligging ten opzichte van zowel het winkelcentrum als het station op loop- dan wel fietsafstand. Ook de nabijheid van de Wezepsche Heide en Landgoed IJsselvliedt wordt als pluspunt gezien. De nieuwsbrief van de vereniging vermeldt een reactie van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek op het project: “Bij De Singelhof in Wezep kom ik verschillende woorden tegen die mij heel erg aanspreken: levensloopbestendig, duurzaam, nabuurschap en energieneutraal. Maar ook zorgzaam, comfortabel, mooi, gemeenschappelijk, verbinding en omzien naar elkaar.”
Verder zegt ze: “Ik vind het geweldig om te zien dat een aantal inwoners van onze gemeente een plan presenteerde voor huisvesting van 55-plussers en dat dit nu ook écht gaat worden uitgevoerd.” De werkzaamheden aan de Singelhof gaan in maart van start. Het doel is dat de woningen in het voorjaar van 2025 worden opgeleverd.

Meer informatie over dit initiatief is te vinden op de website www.singelhof-wezep.nl

Een impressie van de Singelhof.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie