Afbeelding

Subsidieregeling voor evenementen open in Oldebroek

25 april 2024 om 06:00 Algemeen

Het Toeristisch Platform Visit Oldebroek heeft een deel van het budget gereserveerd voor subsidieregeling. 

Het nieuwe toeristische seizoen is weer van start gegaan en het Toeristisch Platform Visit Oldebroek heeft deze winter beslist niet stil gezeten. Zo is er een nieuw werkplan gemaakt voor 2024 waarin nieuwe activiteiten een plek krijgen, maar ook bestaande succesvolle items weer aan bod komen. Onder andere zal in juli en augustus het toeristische treintje, de Visit Oldebroek Express, weer gaan rijden. 

Ook wil het Toeristisch Platform Visit Oldebroek evenementen stimuleren die aantrekkelijk zijn voor zowel de toeristen en recreanten als de eigen inwoners. Om dit mogelijk te maken heeft het platform een deel van hun budget gereserveerd voor een subsidieregeling waarmee (nieuwe) evenementen kunnen worden gerealiseerd. “Of dit nu een evenement in de zomer of winter of misschien wel voor volgend jaar is. Hiermee krijgt een organiserende partij een financiële impuls om een evenement in aanvang mogelijk te maken env erder uit te bouwen naar een mooi, zelfstandig draaiend evenement. Om zoveel mogelijk toeristische initiatieven een kans op subsidie te geven, zijn duidelijke criteria opgesteld. Geen heel boekwerk, maar twee A4-tjes die helder en snel weergeven wat een kansrijk evenement is en hoe de subsidie in te dienen, gevolgd door een korte beslistermijn voor de toekenning”, aldus Jan Kragt.

Als één van de bestuursleden van het Toeristisch Platform Visit Oldebroek ziet hij in het stimuleren van evenementen duidelijke kansen voor de gemeente Oldebroek: “Niet alleen de toeristische bedrijven profiteren van evenementen. Maar toeristen, recreanten en inwoners bezoeken ze graag en maken het dagje uit compleet door een bezoek aan de winkels en horeca. Zo houden we samen onze gemeente levendig.” Zo zijn onder andere de evenementen ‘Boerderij in wintersfeer’ en Oldebroeker Kunststreken met steun van het Toeristisch Platform Visit Oldebroek tot stand gekomen.

Benieuwd of uw idee of evenement in aanmerking komt voor de subsidieregeling van het Toeristisch Platform Visit Oldebroek? Neem dan contact op met Suze-An Altena viacoördinator@visitoldebroek.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie