Wethouder Beerd Flier en Henk van Asselt.
Wethouder Beerd Flier en Henk van Asselt. Dik Leusink

Clubman Henk van Asselt ontvangt Erepenning gemeente Oldebroek

12 juni 2023 om 07:51 Algemeen

Na afloop van de voor hem georganiseerde afscheidswedstrijd ontving clubman Henk van Asselt vrijdagavond de Erepenning van de gemeente Oldebroek uit handen van wethouder Beerd Flier. 

Henk was maar liefst 45 jaar leider van het zesde elftal van VSCO’61. Waarschijnlijk een unicum in Nederland. Ook is hij voorzitter van het elftalleidersoverleg, een rol die hij zal blijven vervullen. Daarnaast heeft hij vele vrijwilligerswerkzaamheden verricht voor de club uit Oosterwolde. Bij de door zijn elftal georganiseerde afscheidswedstrijd waren zoveel mogelijk spelers en oud-spelers van VSCO’61 6 uitgenodigd. Velen hadden daaraan met hun partners gehoor gegeven. Henk werd door een erehaag welkom geheten op het sportpark nadat hij met zijn echtgenote Willy met het gele Kanariebusje van huis was opgehaald. Ook elftalgenoten Jan Borgers (20 jaar in het zesde elftal ) en Cees Schreurs (14 jaar) zaten met hun partners in het busje; zij hangen eveneens de voetbalschoenen in de wilgen.
Nadat er door een mix van huidige en oud-spelers van het zesde elftal tweemaal een half uur toch nog redelijk fanatiek was gevoetbald onder grote belangstelling van de overige gasten, verlieten Henk, Jan en Cees onder applaus het veld. Henk kreeg van zijn elftal een ingelijst shirt. Vervolgens mocht hij tot zijn verrassing uit handen van wethouder Flier de Erepenning van de gemeente Oldebroek in ontvangst nemen. Bij een hapje en een drankje werden vele anekdotes opgehaald. Zijn gevleugelde uitspraak ‘eerlijke dingen’ werd nog vaak gehoord. De mooie weersomstandigheden, het enthousiaste optreden van zanger Willem van Hooren en de perfecte organisatie van het geheel door het zesde elftal zorgden voor een buitengewoon gezellige avond.

De mooie weersomstandigheden, het enthousiaste optreden van zanger Willem van Hooren en de perfecte organisatie van het geheel door het zesde elftal zorgden voor een buitengewoon gezellige avond.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie