Jan Harink en Piet van Pelt.  Foto: Hanneke Bloemendaal
Jan Harink en Piet van Pelt. Foto: Hanneke Bloemendaal Hanneke Bloemendaal

Realistisch perspectief voor Singelhof Wezep

8 november 2022 om 09:50 Algemeen

De plannen voor de bouw van een seniorenhof in Wezep, een particulier initiatief, neemt vaste vormen aan. 

Hanneke Bloemendaal

Aan tafel zitten Jan Harink en Piet van Pelt, die samen met Peter Schutte ruim een half jaar geleden de vereniging CPO/CW Singelhof (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap of Collectief Wooninitiatief) oprichtten. Doelstelling: het bouwen van een hofje tussen de Noordsingel en De Bulten in Wezep Noord bestaande uit 6 grondgebonden seniorenwoningen, 12 seniorenappartementen, een gemeenschappelijke gebouw met een ruimte voor ontmoeting en 2 logeerkamers voor mantelzorg. Een grote tuin voor gemeenschappelijk gebruik maakt het plaatje af. “Eind mei hebben we een informatieavond voor belangstellenden gehouden. We hadden toen alleen nog maar een schets met wat witte blokjes om te laten zien, maar het leverde wel 15 aspirant-leden voor de vereniging op”, vertelt Piet enthousiast. “De meeste belangstelling ging uit naar de grondgebonden woningen; daar is inmiddels een wachtlijst voor. De verdeling van woningen en appartementen is gerealiseerd op grond van een drietal criteria: moment van aanmelden, huidige woonplaats en leeftijd. Momenteel zijn er nog een aantal appartementen beschikbaar.” Jan vult aan: “We zitten nu in de haalbaarheidsfase van het project. We weten hoe de gevels eruit komen te zien, we hebben goed zicht op de stichtingskosten en ook zijn de richtprijzen bekend. Nu kunnen we gerichter met ons project naar buiten treden.” Verbinding en omzien naar elkaar zijn de kernwaarden van het project Singelhof. Piet: “We willen elkaar vrijlaten, maar nabuurschap staat zeker centraal. Zowel de woningen als de appartementen zijn levensloopbestendig, want alles is gelijkvloers. Ze worden energieneutraal en duurzaam gebouwd: op de fundering na worden ze volledig uit hout opgetrokken. Nul op de meter is de doelstelling. De appartementen variëren qua grootte tussen de 80 en 100m2. Met de kennis die we nu hebben is de vanaf prijs 340.000 euro. Dat is absoluut een concurrerende prijs voor wat je ervoor krijgt.”
Het conceptbestemmingsplan van de Singelhof is ingediend bij de gemeente Oldebroek. Na goedkeuring is de intentie om rond oktober 2023 te starten met de bouw.
“We hopen er over twee jaar te wonen. Dat is een zeer realistisch perspectief, waar we erg blij mee zijn.” Belangstellenden voor een appartement kunnen contact opnemen met Jan Harink via j.harink@upcmail.nl. Op www.singelhof-wezep.nl is meer informatie, foto’s en een filmpje te vinden van het complete project.

 Een impressie van de Singelhof. Foto: Schoots Architecten
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie