Organist Jos van der Kooy.
Organist Jos van der Kooy. Jan van Zoest

Concert organist Jos van der Kooy in Nationaal Orgelmuseum Elburg

7 april 2024 om 15:00 Muziek

In het Nationaal Orgelmuseum in Elburg klinkt op zaterdag 13 april muziek van Sweelinck, Bach, Mozart en Jan Zwart. Jos van der Kooy, onder meer voormalig stadsorganist van Haarlem, zit die middag achter de klavieren.

Jos van der Kooy (1951) is al meer dan een halve eeuw actief als concert- en kerkorganist. Als kerkorganist is hij momenteel verbonden aan de Arminiuskerk in Rotterdam. Hij is concertorganist van de Raad van State in Den Haag en de Sint Nicolaas Basiliek in IJsselstein. Ook is hij docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Van der Kooy treedt veelvuldig op als solist en begeleider. Als improvisator geniet hij grote faam. In vroeger jaren was hij stadsorganist van Haarlem en organist van de Westerkerk in Amsterdam. “Jos is ook bestuurslid bij ons museum”, vertelt Wilma Seijbel, directeur van het Nationaal Orgelmuseum.

Op zaterdag 13 april zal Van der Kooy onder meer de bekende ‘Est-ce Mars’ spelen van Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621), maar ook ‘Schmücke dich, o liebe Seele (BWV 654) van Johann Sebastian Bach (1685-1750) en het ‘Adagio in C grote terts’ KV 356 van Wolfgang Amadeus Mozart (1761-1791).
Van Jan Zwart (1877-1937) volgt onder meer zijn ‘Trio op het Gebed des Heeren’ en ‘Morgenglans der eeuwigheid’. Van der Kooy zal afsluiten met een improvisatie.

Het concert wordt gegeven op zaterdag 13 april en begint om 16.00 uur. Het duurt ongeveer een uur. De toegang is vrij. Bezoekadres: Van Kinsbergenstraat 5 in Elburg.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie