Frank van Hattem, september 2023, achter zijn laptop. Foto: Barry Wensink
Frank van Hattem, september 2023, achter zijn laptop. Foto: Barry Wensink

‘Waar reuring was, was Frank van Hattem’ (1967-2024)

12 april 2024 om 06:00 Mensen

Frank van Hattem, initiatiefnemer van de Facebookpagina ‘t Harde door de jaren heen’, is vrijdag 5 april op 56-jarige leeftijd plotseling overleden. Het levert, onder andere op ‘zijn’ pagina een stroom aan reacties op. De man was geliefd en hij heeft veel voor anderen gedaan.

Barry Wensink

We spraken Van Hattem vorig jaar september voor een reportage over ‘t Harde door de jaren heen’. Hij vertelde toen dat de FB-pagina, ook dankzij mede-beheerder Raymond Brink, in drie maanden tijd ruim duizend volgers te pakken had. Anno april 2024 staat de teller overigens op zo’n 1.700.

Naast recente berichten over wat er speelt in ‘t Harde, is er ruimte voor onderwerpen met foto’s uit vervlogen tijden. “Ik had niet gedacht dat er zoveel belangstelling zou zijn”, vertelde Van Hattem toen over de pagina die per toeval is ontstaan. “Ik kwam in de ww terecht en wilde proberen of ik sociale contacten kon kweken op een digitale manier. Ben begonnen en inmiddels hebben al zoveel mensen aangehaakt. Prachtig.” Frank van Hattem stak veel tijd in het ‘project’. “Het mooie van zo’n pagina is dat iedereen aan kan haken. Hebben mensen dus wat te melden, dan kunnen ze dat zeker doen. Reacties geven kan natuurlijk ook”, liet hij in september 2023 optekenen. 

Waar het nieuws in en over ‘t Harde zijn voorkeur had, keek Van Hattem verder. “Ook de ontwikkelingen rondom de mogelijke komst van een AZC in Oldebroek vind ik interessant.” 

In zijn woning aan de Bovendwarsweg gaf Van Hattem aan het moeilijk te hebben met het feit dat zijn ouders binnen een periode van zes weken allebei zijn overleden. In de maanden na het interview speelde hij regelmatig een tip door naar de redactie van deze krant. Het laatste contact was een maand geleden telefonisch. Er ging een appje aan vooraf. “Wil je me ff bellen? Ik denk dat ik wat voor je heb”, was de inhoud van dat bericht. 

Het wereldkundig maken van het overlijden van Frank van Hattem, hoe toepasselijk op de FB-pagina ‘t Harde door de jaren heen’, levert onder het bericht ruim 300 reacties op. ‘Hart van goud en nooit klagen’, ‘Altijd een vriendelijke groet’, ‘Frank volgde het nieuws en was altijd in voor een praatje’, ‘Als een donderslag bij heldere hemel’. Het is zomaar een greep uit de berichten. 

Van Hattem maakte velen blij met zijn berichtgeving op Facebook. Daarnaast was hij onder andere actief als EHBO’er en bij Dorcas. De begrafenis vond donderdag 11 april plaats op de begraafplaats aan de Bovenweg.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie