Een kerk vol zingende mannen: Eerste Mannenzang Elburg groot succes

21 februari 2024 om 06:10 Evenementen

In Katwijk wordt het al decennia lang gedaan, in Elburg was het voor het eerst. Afgelopen zaterdag 17 februari kwamen er honderden mannen samen in de Grote Kerk voor de eerste editie van Mannenzang Elburg. Psalmen, gezangen en liederen van Johannes de Heer werden afgewisseld in de sfeervol verlichte kerk. Dominee A.J. Mensink gaf een korte toelichting op de liederen die gezongen werden, waarna organist Henk Frank Strijkert de mooiste klanken uit het orgel liet komen. De stemmen van de mannen in combinatie met de heren van Bovenstemgroep IJsselmuiden zorgden samen voor een prachtig geheel.

De organisatie van de Mannenzang kijkt terug op een geslaagde avond: ‘We hebben met mannen uit alle denominaties de lof aan onze Heer kunnen toebrengen. Er is niets mooier dan met al onze broeders, uit welke kerk dan ook, onze God en Heiland groot te maken.’ Het thema van de avond was dan ook ‘Zingt vrolijk, roemt Zijn deugden t’ allen tijd’. Er zijn film- en geluidsopnames gemaakt van de avond. Deze zijn binnenkort te beluisteren via YouTube en FamilyStream.

De opbrengst van de totale avond was bestemd voor de familie Timmerman, die is uitgezonden naar Papoea Indonesië voor de MAF. Zij ontvangen van de zingende heren maar liefst 3199,74 euro.

De volgende Elburger Mannenzang is op zaterdag 15 februari 2025. Alle heren zijn van harte welkom om mee te komen zingen. In het najaar start de kaartverkoop via de site.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie