Afbeelding
pixabay

Volop activiteiten tijdens Koningsdag in Doornspijk

22 april 2024 om 06:00 Activiteiten

De activiteiten rond Koningsdag zijn in Doornspijk gestart met de lampionnenoptocht. Op Koningsdag zelf vindt om 09 uur de aubade plaats bij de Ds. Baxschool aan de Wolter Vinckeweg. 

Om 09.30 uur start de optocht door het dorp onder begeleiding van de christelijke muziekvereniging Juliana. De route gaat vanaf de Wolter Vinckeweg via de Zuiderzeestraatweg West, Hogeweg, Kerkdijk, Hoeckelsweg, Mantelsweg en de Lageweg terug naar de Wolter Vinckeweg. De jurering en de prijsuitreiking van de grote wagen s en fietsen/skelters/ jeugd vindt vanaf dit jaar ‘s morgens plaats. De kinderen hoeven dan ‘s avonds geen uur van tevoren op de wagens te zitten. Vanaf veiligheidsoverwegingen vindt het op- en afstappen van de kinderen plaats bij De Deel.

Tussen 10.30 en 12 uur is er een kleedjesmarkt op de parkeerplaats achter de Hervormde Kerk. Hier staan ook springkussens. Tussen 12.30 en 13.30 uur kan worden gestart voor een fietstocht waarbij kan worden gekozen voor afstanden van dertig of vijftig kilometer. De start is vanaf de kraam van de Oranjevereniging Doornspijk op de parkeerplaats bij de Hervormde kerk.

Om 19 uur gaat de allegorische optocht van start waaraan ook oldtimer wagens en tractoren deelnemen De route is Mantelsweg-Veldweg-Dokter Bruinsweg,-Beekenkampweg-Kerkdijk-Zuiderzeestraatweg West-Nieuweweg-Lageweg-Mantelsweg. De muziek en kinderen gaan vanaf de Zuiderzeestraatweg West de Wolter Vinckeweg in en sluiten dan via de Verlengde Kerkweg weer aan.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie