HENOCH wandelbeweging
HENOCH wandelbeweging Hans van de Beek

HENOCH Mannen-wandeling groot succes

28 januari 2024 om 12:42 112 Ingezonden

Verslag HENOCH Mannen-wandeling op zaterdagochtend 27 januari 2024.
Voor dag en dauw al opgestaan, kwamen ze overal vandaan om aan de bosrand in ’t Harde op de afgesproken plek samen te komen: van Maarssen, Lelystad, Dronten, Kampen, Elburg tot Oldebroek: 16 mannen die er blijkbaar behoefte aan hebben, elkaar te ontmoeten, gesprekken met elkaar aan te gaan die ergens over gaan en vriendschappen te bouwen. Daarin volgen ze hun natuurlijk ingebouwde instinct: kennen en gekend worden. Eenzaamheid en isolement is ons niet meegegeven bij geboorte. Dat hoort niet thuis in ons leven.

Je kon het al proeven in de sfeer toen we samenkwamen: iedereen keek er met verwachting naar uit, wat deze ochtend zou brengen. Bevoorraad met koffie en koek gingen de mannen (onder wie 5 nieuwe deelnemers) met elkaar aan de wandel. Lekker banjeren door de vroegte van de ontluikende ochtend, luisterend naar en sprekend met elkaar, had iedereen een goede tijd, zo bleek na afloop, toen we samen evalueerden hoe deze ochtend ervaren werd. Alle 5 nieuwe deelnemers bleken enthousiast voor deze ‘formule’: elkaar op een ongedwongen en laagdrempelige manier ontmoeten, en samen tussen de bomen van het bosrijke ’t Harde, bomen over de dingen die hen bezighouden. Uit hun monden kwamen woorden als: ’Bemoedigend’, ’Opbouwend’, ’Inspirerend’, ’Ontspannen’, ’Vriendschappelijk’ en ’Voor herhaling vatbaar’, om er enkele te noemen. Horen en gehoord worden, ook weer zo’n ingebakken behoefte. Soms hebben juist de mannen een zetje nodig, om contact maken ’aan te gaan’. Het sportlabel ‘Nike’ heeft dat goed begrepen met een pakkende, kenmerkende slogan: ‘Just do it’.

Roept dit verslagje een verlangen op, om ook met andere mannen in contact te komen en vriendschappen te leren ontwikkelen op een eenvoudige manier? Meld je dan aan om de volgende keer mee te gaan. We komen op 2 momenten samen: de laatste zaterdag van de maand van 7:00-9:30 en de laatste dinsdag van de maand van 19:30-21:30 uur. Je kunt je aanmelden voor deelname bij Matthé Vos: 06-1505 1276 of info@stichtingchoice.nl Geschreven door deelnemer Hans Van de Beek

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie