Tom de Vries valt aan
Tom de Vries valt aan Robert Beijeman

Blauw Wit laat koploper Renswouw ontsnappen

14 januari 2024 om 13:05 Volleybal Ingezonden

Bakkerij Jonker – Blauw Wit heeft koploper Renswouw laten ontsnappen in de eigen Talter. Blauw Wit kwam 1-0 voor, maar verspeelde voorsprongen in set 2 en 4, waardoor  er met 1-3 werd verloren. Het gevoel van een kater zal overheersen, maar de mannen kunnen qua vertoond spel terugkijken op een prima wedstrijd.

In een volgepakte Talter zag het publiek een mooie strijd ontstaan tussen de nummer 1 en 3 uit de derde divisie. Blauw Wit pakte het voortouw en gaf een duidelijk signaal af in set 1, door de set met 25-21 binnen te halen. Blauw Wit wist een hoog niveau neer te zetten, waar met name de middenas van de Oldebroekers excelleerde. Enige kritische kanttekening is, dat de service ver achter bleef bij de rest van het spel, waar alleen Geert Spijkerboer zicht onttrok aan de serverende malaise aan Blauw Wit zijde.

In het restant van de wedstrijd was de rode draad dat Blauw Wit zichzelf vergat te belonen. Want in set 2 was er een voorsprong van meerdere punten, die aan het einde van de set verspeeld werd. Ook set 3 werd pas ver boven de 20 beslist, waarbij de schat aan ervaring aan Renswouw kant de doorslag gaf. Bij de gaten had de ingevlogen Paul van Roomen zijn ietwat roestig geworden schouder ondertussen flink opgewarmd met als gevolg dat de vloer in de Talter het zwaar te verduren had. Via 22-25 werd het 1-2. Blauw Wit voelde dat er meer te halen viel en leek er ook een vijfsetter uit te gaan slepen. Ware het niet dat de motor stokte bij een 23-20 voorsprong en Blauw Wit de eigen side-out niet wist te maken. Gevolg waren 5 punten op rij voor Renswouw en een abrupt einde aan de wedstrijd. De Talter viel stil en de teleurstelling was, begrijpelijk, erg groot.

Ondanks het resultaat kan Blauw Wit terugkijken op een wedstrijd met een goed niveau, waar de lijn van voor de winterstop direct weer is opgepakt en dat biedt perspectief voor het resterende deel van het seizoen. De Oldebroekers staan momenteel op plek 3 en gaan volgende week op bezoek bij de nummer 4 Woudenberg. Maar eerst wacht maandagavond het bekerduel tegen Volta in Lelystad.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie