Afbeelding
Barry Wensink

Raad Elburg trapt op de rem met renovatie gemeentekantoor

25 april 2024 om 14:25 Maatschappelijk

Een besluit de uitwerking van de plannen voor de renovatie van het gemeentekantoor in Oostendorp voort te zetten is uitgesteld door de gemeenteraad van Elburg. Dit op voorstel van Lennart Oosterloo (Algemeen Belang).

Wijnand Kooijmans

Hij wijst erop dat de raad de laatste dagen nieuwe informatie heeft ontvangen en dat er een verschil van interpretatie bestaat tussen de uitvoering van een amendement dat eind vorig jaar is aangenomen. Om die reden wil hij het voorstel opnieuw beeld- en oordeelsvormend behandelen voor een besluit te nemen in de raad.

Met uitzondering van de fractie van Samen Vooruit wordt dit verzoek gesteund. Joost Schipper van deze partij vindt het jammer dat de renovatie hiermee ook wordt uitgesteld omdat de uitvoering van het plan in belangrijke mate bijdraagt aan de verbetering van de dienstverlening aan de burger. Maar beseft dat de stemmen zijn geteld en legt zich daarom neer bij het uitstel.

Rick van Velthuysen (LEV) bespeurt een veranderende gedachten gang bij de raad en vindt uitstel daarom belangrijk. Cees Dijkhuizen (CDA) beseft dat het voorstel uit te stellen geen prachtig voorstel is omdat er al twee commissievergaderingen aan zijn besteed. Hij zegt wel verrast te zijn door het voorstel van het college waarin de raad wordt gevraagd een half miljoen euro beschikbaar te stellen voor de verdere uitwerking van het plan. Hij wil grip houden op de kosten. En wellicht door het uitstel meer zicht op de financiële zekerheid van de uitvoering van de plannen kan worden verkregen omdat het gaat om gemeenschapsgeld.

Arjan Klein (SGP) betreurt het dat veel tijd verloren is gegaan. Maar vindt uitstel op dit moment belangrijk. Els Blaauw (VVD) deelt die mening. Zij zegt het niet fijn te vinden met onaangename verrassingen te worden geconfronteerd. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

Burgemeester Jan Nathan Rozendaal geeft aan dat het besluit betekent dat er een vertraging van enkele maanden gaat optreden. Streven van het college van burgemeester en wethouders was voor de voorjaarsnota de raad een compleet voorstel voor te leggen hoe de renovatie uit te voeren. Dat kan nu op z’n vroegst pas kort voor de jaarwisseling.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie