Lisette Lagendijk vertelde boeiend over HSP bij de bibliotheek in Elburg
Lisette Lagendijk vertelde boeiend over HSP bij de bibliotheek in Elburg Bibliotheek Noord-Veluwe

Tips voor thuis bij lezing hoogsensitiviteit

18 april 2024 om 10:05 Maatschappelijk

Herkennen, erkennen en begrip waren enkele sleutelwoorden uit de lezing van Lisette Lagendijk bij de bibliotheek in Elburg afgelopen woensdagavond. De lezing over hoogsensitiviteit was gericht op ouders van hoogsensitieve kinderen, maar er was ook een geïnteresseerde leerkracht aanwezig.

Na eerdere lezingen bij andere vestigingen van de Bibliotheek Noord-Veluwe was Lisette Lagendijk, van Enjoy HSP, ditmaal afgereisd naar de bibliotheek Elburg. Ze legt de deelnemers uit wat hoogsensitiviteit is en geeft tips die direct toepasbaar zijn. Ze is zelf hoogsensitief en bovendien moeder van een zoon met HSP, wat staat voor hoogsensitief persoon. Met haar eigen coachingpraktijk Enjoy HSP wil Lisette ook de positieve kanten van HSP laten zien.
Lisette trapte de avond af met een drietal stellingen. De stellingen en voorbeelden riepen direct herkenning op bij betrokken en belangstellende publiek. Hierna werd de theorie besproken: wat is HSP? Lisette gaf uitleg over prikkels, emotieregulatie en het herkennen van voortekenen van overprikkeling. Herkennen is de eerste stap naar erkennen en begrip. Luister en kijk goed naar wat je kind zegt en doet. Het publiek kreeg tot slot tips mee naar huis. Over duidelijkheid, echte aandacht en planning.

Aan het einde van de lezing was er de mogelijkheid om vragen te stellen. Daar werd veel gebruik van gemaakt. Lisette nam ruim de tijd om na haar lezing ook persoonlijk in gesprek te gaan met het publiek. Ook onderling werden ervaringen uitgewisseld.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie