Op de foto schudden een blije voorzitter van het Starterscollectief Veluwe Edith Stegeman en voorzitter Ton Heddema van de Van der Zee Stichting elkaar de hand boven het pas ondertekende contract.
Op de foto schudden een blije voorzitter van het Starterscollectief Veluwe Edith Stegeman en voorzitter Ton Heddema van de Van der Zee Stichting elkaar de hand boven het pas ondertekende contract. Starterscollectief Veluwe

Starterscollectief Veluwe heeft er weer een nieuwe ambassadeur bij: de Van der Zee Stichting

17 oktober 2023 om 17:45 Algemeen Ingezonden

Starterscollectief Veluwe heeft er weer een nieuwe ambassadeur bij: de Van der Zee Stichting

Voorzitter Ton Heddema van de Ir. R.R. van der Zee Stichting heeft onlangs een contract getekend met voorzitter Edith Stegeman van de Stichting Starterscollectief Veluwe. Daarmee is de Van der Zee Stichting een samenwerkingsverband als “vriend van” het Starterscollectief Veluwe aangegaan. 

De Stichting Starterscollectief Veluwe ondersteunt startende ondernemers die minder dan 5 jaar geleden begonnen zijn met hun onderneming op de Noord-Veluwe met kennis en informatie. Daarnaast faciliteert het Starterscollectief in de mogelijkheid om samen te netwerken. Door financiële steun van partners, ambassadeurs en vrienden van de stichting, kan het Starterscollectief Veluwe startende ondernemers in de regio met elkaar verbinden, van elkaar laten leren en ze vooruit helpen. Een gratis steunpunt voor en door ondernemers.

De Van der Zee Stichting ondersteunt ondernemers, bedrijven, andere organisaties en initiatieven die de werkgelegenheid op de Noord-Veluwe stimuleren. Daarmee levert de stichting een bijdrage aan een leefbare en economisch gezonde regio. Deze regio omvat de gemeenten Hattem, Heerde, Epe, Oldebroek en Elburg.

Een van de activiteiten van de Van der Zee Stichting is het verhuren van accommodaties voor (startende) ondernemers in bedrijfsverzamelgebouwen in Wapenveld en Wezep. Onlangs zijn daar drie nieuwe kantoorunits in ’t Harde bijgekomen. 

Banken zijn vaak voorzichtig bij het verstrekken van een financiering. Als een bedrijf met een aanvraag vastloopt bij de commerciële banken, kan de Van der Zee Stichting mogelijk bijspringen. Nadat voldaan is aan de voorwaarden kunnen stichting en ondernemer een tijdelijke lening onder relatief gunstige voorwaarden overeenkomen. Hiermee  kunnen ondernemers met prachtige en haalbare ideeën geholpen worden met startkapitaal om te groeien of om door te groeien. 

Tot slot ondersteunt de Van der Zee Stichting organisaties die de werkgelegenheid op de Noord-Veluwe stimuleren (zoals het Starterscollectief Veluwe) en initiatieven die een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in de regio leveren. De stichting geeft ambitie daarmee een kans.

De Stichting Starterscollectief Veluwe organiseert jaarlijks acht netwerkavonden, met verschillende thema’s die startende ondernemers aanspreken. Deze bijeenkomsten worden afwisselend gehouden in de gemeenten op de Noord-Veluwe die ambassadeur zijn van de stichting. Iedere startende ondernemer die zich maximaal 5 jaar geleden op de Noord-Veluwe gevestigd heeft, kan bij het Starterscollectief Veluwe aansluiten door zich aan te melden voor de nieuwsbrief. Automatisch volgen dan de uitnodigingen voor de netwerkavonden en andere interessante informatie voor starters.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie