Commotie over een AZC.
Commotie over een AZC. Barry Wensink

CVO stelt extra vragen over AZC in Oldebroek

12 augustus 2023 om 06:09 Algemeen

Christelijk Verbond Oldebroek (CVO) heeft schriftelijk dertig technische vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over het verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aan de Bovendwarsweg 83 in Oldebroek. 

Barry Wensink

Het onderwerp kwam eind juni uitvoerig aan de orde tijdens de gemeenteraadsvergadering, maar CVO is niet tevreden. De partij is overigens tegen een grootschalig AZC. “Inmiddels zijn we anderhalve maand verder, maar zijn er nog maar weinig antwoorden gegeven op de vragen die spelen rondom het gedane verzoek, getuige ook het recente interview van burgemeester Haseloop in De Stentor. Ondanks dat staat er wel op de rol dat de gemeenteraad in september spreekt (en beslist) over verschillende uitgewerkte scenario’s die dan op tafel moeten liggen.” 

De partij van Tom de Nooijer vindt het daarom “cruciaal dat er transparantie komt in dit dossier en dat alle mogelijke informatie op tafel komt te liggen voordat er opnieuw over gesproken gaat worden.” De fractie maakt gebruik van haar recht op informatie door vragen te stellen die betrekking hebben op onder meer betrekking de communicatie/correspondentie van de gemeente, wetgeving en vergunningen, veiligheid, financiën en de uitlatingen van het college. 

“We hebben het college hierbij verzocht om de antwoorden gelijktijdig te geven bij de informatie vanuit het college aan de raad voor de bespreking die in september zal volgen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie