Gerrit van Spijkeren uit Doornspijk. Foto: Rob Haak Fotografie
Gerrit van Spijkeren uit Doornspijk. Foto: Rob Haak Fotografie Rob Haak Fotografie

Respect & vertrouwen

8 november 2022 om 09:00 Zakelijk

Respect en vertrouwen zijn de kernwaarden van uitvaartverzorger Gerrit van Spijkeren uit Doornspijk.

Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat uitvaartverzorger Gerrit van Spijkeren verhuisde naar zijn geboortedorp Doornspijk en hij heeft er nog geen dag spijt van.


“Zowel zakelijk als privé ben ik heel blij en dankbaar dat ik de kans kreeg om weer naar mijn ouderlijk huis te gaan. Je merkt dat je er een tijdje uit geweest bent, maar omdat het een dorp is, zit je er ook zo weer in. Het is bijzonder om, ook in mijn werk, mensen tegen te komen die ik nog van vroeger ken. Ook kom ik regelmatig in contact met families die mij kennen van school, de kerk of uit de buurt. De afgelopen jaren heb ik al meerdere families mogen begeleiden in Doornspijk, maar ook in ‘t Harde, Elburg en Nunspeet.”

De Doornspijker zit inmiddels al weer zo’n 28 jaar in de uitvaartbranche. In die periode heeft hij verschillende functies bekleed in een groot werkgebied. Gerrit vertelt: “Ik ben begonnen op de begraafplaatsen van de gemeente Nunspeet, maar heb daarna als uitvaartverzorger gewerkt in een gebied dat zich uitstrekt tussen Ede en Hilversum en tussen Amersfoort en Zwolle. Op die manier heb ik veel ervaring opgedaan waar ik nog elke dag de vruchten van pluk. Alle werkervaring die ik nu heb, kan ik dan ook volledig ten dienste stellen aan de families die een beroep op mij doen om voor hen de uitvaart van een dierbaar familielid te verzorgen.”

De ervaren uitvaartverzorger kan wel verschil merken in de mentaliteit van de bevolking in de diverse regio’s.
 ”Of je rond de tafel zit met een familie uit het Gooi of een familie van de Veluwe maakt wel degelijk verschil. Maar het belangrijkste dat ik in al die jaren heb geleerd, is dat je iedereen met respect moet behandelen; dat is dan ook ontzettend belangrijk voor mij. Als mensen in zo’n moeilijke, kwetsbare periode rond een overlijden van een geliefde een beroep op mij doen, dan kunnen ze volledig op mij rekenen. Ik zal iedereen in zijn of haar waarde laten en hun keuzes altijd respecteren. Mensen moeten op mijn vertrouwen kunnen rekenen”, zo sluit Gerrit van Spijkeren zelfverzekerd af.

Gerrit van Spijkeren Uitvaartbegeleiding, Bovenweg 62 A, 8085 SJ Doornspijk.
Meer informatie is te vinden op de website: gerritvanspijkeren.nl of bel met 06-36317717

‘Ik zal iedereen in zijn of haar waarde laten’

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie