Wethouder Beerd Flier. (foto: Rudolf Huberts)
Wethouder Beerd Flier. (foto: Rudolf Huberts) Rudolf Huberts

‘Hopelijk plukken lokale clubs een graantje mee van het WK’

20 september 2022 om 08:01 Volleybal

Het wereldkampioenschap volleybal voor vrouwen komt met rasse schreden dichterbij. Sterker nog, komende vrijdag om 18.00 uur is in Arnhem de openingswedstrijd tussen Polen en Kroatië. Later op die avond, om 20.00 uur, neemt Nederland het op tegen Kenia. 

Barry Wensink

De gemeente Oldebroek is gastgemeente van het Thaise team en daarover praten we met Beerd Flier. De CDA-wethouder vindt het een goede zaak dat Oldebroek, net als tal van andere Gelderse gemeenten, betrokken is bij het evenement. “Doordat we helaas geen hotel hebben in onze gemeente verblijven de Thaise dames in Harderwijk. We hebben gelukkig wel een teambegeleider kunnen leveren.” (zie interview met Henk Stouwdam in de krant van vorige week; BW). Volgens Beerd Flier is “Oldebroek een tijdje in Thaise sferen. Daar zijn we druk mee aan het werk. Er zijn veel lokale activiteiten, waaronder bijvoorbeeld een Thaise kookcursus, en daar hopen we veel mensen mee te bereiken.”

De wethouder gaat verder: “Sport is van groot maatschappelijk belang. Bovendien is volleybal een teamsport en dat heeft toch een andere dynamiek vergeleken met solosporten.” Flier hoopt bovendien dat de plaatselijke volleybalverenigingen, VZK uit Wezep en Blauw Wit uit Oldebroek, een graantje mee zullen pikken van het WK-gebeuren. ‘Hopelijk levert het de clubs extra leden op. Vergeet niet dat het voor verenigingen, na corona, veelal lastige tijden zijn. Ik verwacht dat ook het bedrijfsleven kan profiteren van het sportieve evenement.”

De wethouder duikt in het verleden en stipt de gymlessen in zijn middelbare schoolperiode aan. “Ik herinner me nog dat we volleyballes kregen van de vader van oud-international Reinder Nummerdor. Die man sloeg ontzettend hard tegen de bal.”
We vragen of er vanuit het Oldebroeker college van burgemeester en wethouders plannen zijn om het wereldkampioenschap volleybal voor vrouwen te bezoeken. “Het zal hoogstwaarschijnlijk niet lukken om allemaal te gaan, maar het is zeker de bedoeling om met een delegatie aanwezig te zijn. Bijvoorbeeld om het Nederlandse en/of Thaise team aan te moedigen. We moeten nog even kijken hoe het allemaal past in onze agenda’s.”

De eerste fase van het toernooi heeft het Arnhemse GelreDome als hoofdlocatie. De volgende fasen zijn in Rotterdam, Apeldoorn en Polen, waarna de eindstrijd in Arnhem plaatsvindt.

Kijk voor meer informatie op www.goedbezigoldebroek.nl en www.wkvolleybal.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie