Henk Stouwdam heeft als teambegeleider veel te regelen.
Henk Stouwdam heeft als teambegeleider veel te regelen. Barry Wensink

Henk Stouwdam teambegeleider tijdens WK volleybal

Volleybal

Oldebroeker én (oud)journalist Henk Stouwdam (67) is als teambegeleider van het Thaise team betrokken bij het wereldkampioenschap volleybal voor vrouwen. Dit evenement vindt van 23 september tot en met 15 oktober plaats in Nederland en Polen. 

Barry Wensink

“Gedurende een week ben ik aanspreekpunt, een soort regelneef, en moet ik tal van zaken regelen. Denk bijvoorbeeld aan de ontvangst op Schiphol, busvervoer, zorgen dat er trainingsfaciliteiten zijn, maar ook toezicht houden op de bagage en zorgen dat de dames op tijd aanschuiven in de eetzaal.”

De gemeente Oldebroek is ‘Official Team Host’ voor Thailand. In die hoedanigheid, van het zeg maar adopteren van het team, is het de bedoeling dat er een teambegeleider geregeld wordt en daarvoor kwam men bij Stouwdam terecht. Niet gek, gezien zijn (volleybal)verleden. “In ben jarenlang voorzitter van Blauw Wit geweest en voor mijn werk als journalist heb ik diverse nationale én internationale toernooien bezocht.”Waar Stouwdam tijdens zijn werkzame carrière al dicht bij de sporters kon komen, gaat dat nu nog een stukje verder. “Ik ben vanaf 20 september een week lang, 24 uur per dag, aanspreekpunt. Gedurende die periode verblijven ze in een hotel in Harderwijk en daar ik bij.” Overigens zijn alle 24 deelnemende teams ondergebracht bij evenzoveel Gelderse gemeenten.

Even over het sportieve gebeuren. “Ik verwacht niet dat Thailand om de prijzen mee gaat doen. Het team is een vrij behoorlijk volleyballand en staat veertiende op de wereldranglijst. Ter vergelijking; Nederland bezet de tiende plaats.” De dames spelen één wedstrijd in Nederland en wel op zaterdag 24 september om 13.00 uur in Gelredome, Arnhem. Daar blijft het bij, want daarna verkassen ze richting Polen voor het vervolg van het toernooi en kan Henk Stouwdam huiswaarts keren. Dat juist Turkije de tegenstander is van de Thaise dames, zorgt voor een glimlach bij de Oldebroeker. “Ik ken hun trainer, de Italiaan Guidetti. Hij was tijdens de Olympische Spelen van 2014 trainer van de Nederlandse dames en op dat toernooi was ik ook aanwezig. Ik heb zijn telefoonnummer nog en we gaat vast even bijpraten.”

Stouwdam kijkt uit naar de week die komen gaat. “Ik heb geen ervaring in dit werk en was verrast dat ze mij vroegen, maar dat regelen past mij wel. Het is leuk om zoiets mee te maken en nóg dichter bij de sporters te komen, vergeleken met vroeger. De Kroaten verblijven in hetzelfde hotel en dat team is geadopteerd door de gemeente Harderwijk. Met hun teambegeleider heb ik al kennisgemaakt. Wellicht lopen we tegen dezelfde problemen aan en kunnen we elkaar van dienst zijn.”

advertentie
advertentie
>
Afbeelding
Een eeuw Hervormd Elim in ‘t Harde: ‘Altijd al een hechte dorpsgemeenschap’ 47 minuten geleden
Afbeelding
Woningbouw in Elburg: gemeenteraad geeft college steuntje in de rug 17 uur geleden
Afbeelding
‘Kleuren van de ziel- verrast door de Joodse mystiek’ 20 uur geleden
Afbeelding
Zilveren Schoenen: ‘t Harde schiet uit z’n slof 21 uur geleden
Afbeelding
Huisarts aan het woord: Stoppen met roken 22 uur geleden
Afbeelding
‘Kunst is mijn wereld’ 23 uur geleden
Afbeelding
Run for the Message gaat voor 9e editie 23 uur geleden