Afbeelding
eigen foto

Buitensportnetten gemeente Oldebroek in gebruik genomen

8 september 2022 om 09:27 Volleybal

In het kader van het WK Volleybal voor vrouwen zijn er vijf extra buitensportnetten geplaatst in de gemeente Oldebroek. Één daarvan werd dinsdag 6 september feestelijk geopend bij basisschool de Schaapskooi in Wezep. Dit gebeurde door de trainer en drie speelsters van Jong Oranje. 

Ze gaven een demo en vervolgens een volleybalclinic aan zo’n vijftig kinderen.Het net en de clinic vielen goed in de smaak bij de deelnemers: “Ik wil nu echt op volleybal”, riep een deelnemend meisje nadat ze ook nog eens de handtekeningen had gescoord van de speelsters. Ze was niet de enige, er werden de nodige handtekeningen en knuffels uitgedeeld door of foto’s gemaakt met de drie volleybaltoppers

De buitensportnetten zijn inmiddels geplaatst op een vijftal openbare plekken in de gemeente Oldebroek. Rudolf Huberts is namens de buurtsportcoaches van Goed Bezig Oldebroek projectleider rondom het WK in de gemeente Oldebroek: “Het net is hufterproof en in hoogte verstelbaar. Naast volleybal kun je het ook gebruiken voor badminton, tennis, pickleball of voetvolley. De netten zijn geplaatst dankzij een bijdrage van de provincie Gelderland. Ze zijn de afgelopen periode allemaal feestelijk in gebruik genomen.” 

En dat was het nog niet waarschuwt hij: “Er zijn de komende tijdmeerdere activiteiten bij de netten. Maar je kunt er ook buiten schooltijden zelf gebruik van maken.”Er is een buitensportnet te vinden op de schoolpleinen van de Nassauschool, Rank, Looschool, Timotheusschool en Schaapskooi. Bij het Agnieten College en het speelveld aan de Maïsakker stonden al soortgelijke netten. 

De gemeente Oldebroek is gastgemeente voor het Thailand tijdens het WK Volleybal voor vrouwen.Dit speelt zich af van 23 september tot en met 15 oktober. Daarbij worden de eerste wedstrijden allemaal gespeeld in het Gelredome in Arnhem. Het team van Thailand verblijft en traint in de omgeving van Oldebroek en sluit aan bij een lokale activiteit. Daarnaast zijn er via allerlei lokale activiteiten toegangskaarten en andere volleybalprijzen te winnen. Info: www.goedbezigoldebroek.nl.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie