Afbeelding
Harry ten Hove

Elburger Sportclub verslaat Lelystad’67 met 2-0

19 november 2023 om 15:06 Voetbal

Elburger Sportclub heeft op eigen veld gewonnen van Lelystad’67. Op het Burgemeester Bode Sportpark stond er na twee keer drie kwartier voetbal 2-0 op het scorebord.

Hoofdtrainer Raoul Jessurun moest het deze middag stellen zonder Donny Mulder en Richard Boer, beiden geblesseerd geraakt in de wedstrijd tegen Wilsum. ESC zat er kort op en schuwde geen duel. De eerste grote kans viel na iets meer dan een half uur spelen aan de andere kant. Een foute terugspeelbal zette een aanvaller van Lelystad ’67 vrij voor ESC doelman Finn van der Heide, die de bal uitstekend pareerde. Uit de aanval die hierop volgde, werd Daan van Ommeren met een dieptebal richting het doel gestuurd van de gasten uit Lelystad. Met een fraaie lob over de keeper scoorde hij de 1-0 voor de Elburger SC.

Na rust was het voor Elburger SC in de 52e minuut bijna weer raak, na een scrimmage voor het doel van de gasten ging de bal net voor het doel langs. Na een uur spelen viel er een enorme kans aan de andere kant van het veld te noteren. De aanvaller van sv Lelystad ’67 schoot de bal naast het doel, tot opluchting van alles en iedereen uit Elburg. Een minuut later werd Ramon Flokstra namens ESC de diepte ingestuurd, zijn stift over de keeper belandde ook net aan de verkeerde kant van de paal. Bert-Jan Kragt kwam de aanval versterken voor Robert Radstaak. In de 74e minuut was het echter verdediger Joël Schenk die 2-0 binnen kopte uit een corner van Max Lamberink. Jelte Veenstra en Thomas Hoogers mochten daarna nog hun opwachting maken binnen de lijnen voor Danny Bovendorp en Ramon Flokstra. Vlak voor tijd strandde een schot van Max Lamberink op de handen van de keeper. Een fraaie overwinning, waarmee de Elburger SC de ongeslagen lijn van de laatste weken kan voorzetten. 

Zaterdag speelt Elburger SC om 14.30 uur, uit tegen FC Ulu Sport op sportpark Het Hoge Laar in Zwolle. Op zaterdag 2 december om 14.45 uur staat de laatste thuiswedstrijd van dit jaar op het programma tegen WZC Wapenveld. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie