OWIOS versloeg op eigen veld 't Harde. Foto: NWVfoto.nl
OWIOS versloeg op eigen veld 't Harde. Foto: NWVfoto.nl

Zilveren Schoenen: Noord Veluwe Boys, WHC én Ronald Winter aan kop

20 november 2023 om 14:30 Voetbal

Ronald Winter is hard op weg om voor de tweede keer in de geschiedenis topscorer van de Noord Veluwe te worden. Hij had met drie doelpunten een groot aandeel in de eclatante 5-1 zege van zijn club Noord Veluwe Boys op koploper HTC. Ronald veroverde er de vierde ster van de KNVB mee en de Boys zijn de verrassende koploper in de kelderdivisie. 

Dick van der Veen

VSCO’61 leverde ook een prestatie van formaat door Swift’64 op eigen veld met 4-1 klop te geven. De Oosterwoldenaren hebben kennelijk met de jonge formatie het lek boven. Dat kan wat worden zaterdag in de kraker tegen OWIOS dat zelf buurman ’t Harde versloeg. De gang van zaken afgelopen weekend leidde ertoe dat WHC zonder zelf te spelen alleen aan de leiding komt in de sector Verdedigend. 

Aanvallend heeft Noord Veluwe3 Boys een flink gat geslagen. DSV’61, dat het goed doet, had een weekend vrijaf. Hulshorst slaagde er in de andere vijfde klasse niet in om Wageningen er onder te houden en daarmee wat dichter naar de koploper te kruipen. ESC liet door een keurige 2-0 zege op Lelystad de gevarenzone achter zich. In Elspeet drijven inktzwarte wolken boven de heide. De club heeft het bestuurlijk en organisatorisch prima voor elkaar, maar ook na het ontslag van de trainer wil het nog niet lukken. 

Nunspeet leed een kleine nederlaag bij WVF in Westenholte. De eerste periode zit er op met hier en daar nog wat gaten. Er tekent zich het een en ander af in diverse competities, maar in de voetballerij is niets zeker voordat de scheidsrechter het laatste fluitsignaal heeft gegeven.

AANVALLEND:

1.Noord Veluwe Boys 27 doelpunten, 2.WHC 21, 3.OWIOS 19, 4.Nunspeet en DSV61 18,6.Hulshorst 16, 7.ESC 15, 8. ‘t Harde en VSCO61 10, 10. Elspeet 7.

VERDEDIGEND:

1.WHC 3 tegentreffers, 2,Hulshorst 4, 3.DSV61 10, 4.OWIOS 11, 5.ESC 12, 6. ’t Harde enNoord Veluwe Boys 13, 8.Nunspeet 15, 9.VSCO61 17, 10.Elspeet 25.

TOPSCORERS: 1.Ronald Winter (Noord Veluwe Boys) 11 goals, 2.Patrick Visser 61 7, 3, Cornell Balk(OWIOS), Jasper Schut (OWIOS), Max Lamberink (ESC) 5, 6. Asse Visscher (Nunspeet), Corné Hamelink (OWIOS), Jesper den Herder (Hulshorst)en Ali Dawud (Noord Veluwe Boys) 4.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie