Afbeelding
NWVFoto.nl

’t Harde naar volgende bekerronde

17 september 2023 om 09:42 Voetbal

‘t Harde wint zoals verwacht van EZC (3-1), maar de wijze waarop dat gebeurt, is bepaald niet rustgevend voor een goed resultaat aanstaande zaterdag als Dieze West op bezoek komt voor de ouverture van de competitie. Wel genoeg voor een beker vervolg.

Dick van der Veen

De tegenstander uit Epe is een ploeg die ’t Harde minder goed ligt. Een elftal dit keer met een gemiddelde leeftijd van twintig min, dat in de eerste helft redelijk mee voetbalt. De thuisclub krijgt ook dan al een groot aantal kansen. Slechts één ervan wordt benut. Aanvoerder en laatste man Sam van Norel geeft zijn aanval het goede voorbeeld door uit een hoekschop onhoudbaar in te koppen. 

Bij EZC moet het vaak komen van Marc van Petersen. Als die diep in de eerste helft op de juiste manier wordt aangespeeld is het meteen raak. In de tweede helft mag Jari Bakker zijn opwachting maken en dat betaalt zich uit. Met twee rake kopballen geeft hij de zege van de thuisclub nog enig reliëf, maar daarmee wordt het klassenverschil allerminst uitgedrukt. Het zal niet zo zijn dat één van de schutters solliciteert bij het Artillerie Schietkamp, want met zoveel afzwaaiers ben je volstrekt kansloos. Het enige brevet wat je binnen haalt is dat van het onvermogen. 

De trainer heeft waarschijnlijk in de rust gezegd dat het team de kop er bij moet houden. Dat gebeurt dus met de kopgoals, maar het voetenwerk strandt steevast in de zestien. 

René van ’t Goor denkt niet dat er deze middag sprake is van onderschatting. ”We hebben voorin ruime keuze, zijn op het middenveld redelijk goed bezet, maar achterin houdt het niet over. Vandaar onze keuze om met drie verdedigers aan te treden. Of we dat zaterdag weer zullen doen moet ik nog door mijn hoofd laten gaan. Als je zoveel sterker bent en veel kansen krijgt dan moet dat meer rendement opleveren. Je kunt een argument zoeken in de minder glad geschoren grasmat, maar dat is mij te goedkoop. 

We houden in de opbouw de bal te lang aan de voet, de eindpass is vaak onzuiver. Opvallend voor mij is het dat a-junior Jordi Schoonhoven na rust goed invalt. Dat is weer meegenomen. Met een balvastere spits in het tweede bedrijf voetballen we wat gemakkelijker. Aan het creëren van kansen ligt het niet. Ze liggen voor het oprapen. Afronden is een kunst die we ons nog niet hebben eigen gemaakt. 

Onze doelstelling is handhaving en daarvoor moet je binnen de eerste negen blijven. Eind oktober kan ik daarover wellicht wat meer vertellen.” Hij verschuilt zich niet achter het ontbreken van drie basisspelers al is dat wel iets wat het niveau de komende weken op kan vijzelen. Maar aan een disbalans in de linies valt niets te doen.

De resultaten in de oefenwedstrijden zijn afwisselend met een zege in een snikheet Teuge wellicht als hoogtepunt. ’t Harde hoopt dat er een aantrekkelijke tegenstander uit de koker rolt voor het volgende bekertreffen. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie