De ploegen houden elkaar in evenwicht. Foto: NWVfoto
De ploegen houden elkaar in evenwicht. Foto: NWVfoto

WHC en SVZW delen de punten: 1-1

26 maart 2023 om 13:18 Voetbal

Uiteindelijk houdt WHC aan de kraker tegen SVZW een punt over: 1-1.  Een resultaat wat de krachtsverhouding goed weer geeft. Met een bedankje richting verdediger Thijs Koopman van de ploeg uit Wierden, want hij geeft de schotloze spitsen uit Wezep onbedoeld het voorbeeld door zijn eigen doelman te passeren. Daarmee berooft hij zijn team van de volle winst die bij de 0-1 op dat moment voor het grijpen ligt.

Dick van der Veen

Het heeft ver veel van weg dat op de rand van de zestien bij de tegenstander een onzichtbaar bord staat met de tekst: verboden jachtgebied. WHC is voor rust veel vaker op de helft van de tegenstander dan omgekeerd.

Net als een week eerder bij KHC lukt het maar niet om de laatste pass richting mee te geven. Te weinig creativiteit. Sander Krijns loopt regelmatig uit zijn positie omdat de vleugels hem niet kunnen bereiken. Een centrumspits in vorm kan het verschil maken. Dan zul je het ook nog zien dat er een sluitpost staat in de persoon van keeper Julian Bakker die alles wat wel op hem afkomt onschadelijk maakt.

Daar waar koploper Quick20 en WHC de laatste weken regelmatig punten morsen wint SVZW tien van de laatste elf wedstrijden, heeft nu de minste verliespunten en is misschien wel kampioenskandidaat nummer één. 

Wat dat betreft was de nederlaag thuis tegen de Wezepers voor SVZW de wake up call. Met een geslepen Frank Smits voorin heeft de ploeg weinig kansen nodig. Wanneer de defensie van WHC hem binnen het kwartier even uit het oog verliest kopt hij tegendraads de 0-1 binnen. De inhaaljacht van de Wezepers heeft dan uiteindelijk in de tweede helft met enige hulp nog resultaat. De laatste fase draagt spektakel binnen. Pittige overtredingen, een klein opstootje en vlammende inzet die door het hemelwater niet geblust kan worden. Met uiteindelijk twee ploegen die zich verlustigen in de nederlaag van de koploper bij Go Ahead in Kampen.

Trainer Richard Karrenbelt kwalificeert het als een enerverend voetbalgevecht onder moeilijke omstandigheden: slecht veld en striemende regen. “We hebben een degelijke eerste helft op de mat gelegd: tegen de wind in het meest aan de bal. Twee ploeg die vol voor de winst gingen en elkaar bij de strot pakten. Het publiek was de grote winnaar.”

Hij liet negentig minuten zijn stem over Mulderssingel galmen maar kon de bal er uiteindelijk ook niet in schreeuwen. “Ik neem mijn jongens niets kwalijk. Ze hebben alles gegeven. De competitie wordt met de week spannender.”

Dat mag je wel zeggen. Voetballend hoeft WHC voor niets en niemand onder te doen. De verdediging staat als een huis. Met afstand de sterkste in deze eerste klasse. Als Post, Van Oene en vooral Krijns iets van hun oude vorm terugvinden, dan gloort een mooie afsluiting waaraan in ieder geval Karrenbelt zich vasthoudt. Daar moet dan zaterdag in en tegen Heerenveen een begin mee worden gemaakt. Een ploeg die nou net als laatste erin slaagde om SVZW over de knie te leggen….Het is maar dat ze op Mulderssingel gewaarschuwd zijn!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie