WHC speelt thuis tegen de nummer twee, SVZW
WHC speelt thuis tegen de nummer twee, SVZW Barry Wensink

Voorbeschouwing zaterdagvoetbal: wederom een kraker voor WHC

23 maart 2023 om 14:36 Voetbal

Voor WHC rijgen de topwedstrijden zich deze periode aan elkaar. Na het gelijke spel tegen KHC, wacht zaterdag de nummer twee: SVZW.

Nick Hoekman

De vereniging uit Wierden wist afgelopen zaterdag zelf wel te winnen van SVI (2-0) en staat daardoor één punt boven de ploeg van Richard Karrenbelt. De Wezepers vinden zich hierdoor logischerwijs terug op plek drie. Het verschil met koploper Quick’20 is voor WHC nog altijd slechts drie punten, waarbij aangetekend moet worden dat zowel WHC als SVZW een wedstrijd minder hebben gespeeld dan Quick’20. 

Een klasse lager, in 2I, speelt VSCO’61 een thuiswedstrijd. Op het eigen sportpark De Heughte krijgt de ploeg van Stephan Nuesink bezoek van ZAC. Een overwinning zou er voor zorgen dat beide ploegen gelijk in punten (17) zouden komen, een heuse ‘zes punten’ wedstrijd dus. In die desbetreffende klasse is er, naast ZAC, nog één club met 17 punten. En dat is OWIOS. De Oldebroekers kunnen dit weekend niks veranderen aan dit puntenaantal, want vanwege een ongelijk aantal ploegen in de competitie is OWIOS komende zaterdag namelijk vrij. 

Voor ESC en DSV’61 staan er zaterdag in de 3e klasse thuiswedstrijden op het programma. Zwart Wit’63 komt naar Doornspijk, terwijl KVVA vanuit Amersfoort naar Elburg mag afreizen. 

In de 4e klasse D staat er zaterdag een rechtstreeks duel om de koppositie op het programma: Apeldoornse Boys - ‘t Harde.
‘t Harde staat weliswaar twee punten los, maar de ploeg uit Apeldoorn heeft liefst twee wedstrijden minder in de benen. De tik die ‘t Harde zaterdag kan uitdelen, is dan vooral een psychologische met het oog op die inhaalwedstrijden van Apeldoornse Boys. 
Noord Veluwe Boys kan zaterdag beide hierboven genoemde ploegen een dienst bewijzen door VEVO te verschalken. De voetballers uit Hattemerbroek zijn na de 4-1 overwinning van vorige week op Prins Bernhard duidelijk in de winning mood.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie