OWIOS speelt zaterdag tegen Hatto Heim
OWIOS speelt zaterdag tegen Hatto Heim Eddy Bossenbroek

Voorbeschouwing zaterdagvoetbal: degradatiekraker voor OWIOS

16 maart 2023 om 13:15 Voetbal

WHC gaat zaterdag in Kampen op bezoek bij KHC. De Wezepers moeten vanwege de sneeuwval van vorige week, gevoelsmatig weer in de achtervolging.

Nick Hoekman

Doordat de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen DOS Kampen werd afgelast, maar Quick’20 wél de wei in mocht én won, staat de ploeg van Richard Karrenbelt tweede achter de vereniging uit Oldenzaal. Tegenstander KHC staat op de 5e plek in de 1e klasse E, met vijf punten minder én een wedstrijd meer dan WHC.

Tweedeklasser VSCO’61 stapt zaterdag waarschijnlijk met een onbestemd gevoel de bus in. Immers, in Lelystad wacht het nog ongeslagen Batavia’90. Je hoeft geen wiskundige te zijn om de kansen van de Oostewoldenaren in te kunnen schatten. Aan de andere kant kan onderschatting aan de Batavia’90 zijde, in combinatie met een strijdend VSCO’61 zomaar de opmaat zijn voor een stuntje in Flevoland. 

In Oldebroek staat er voor komend weekend een heuse degradatiekraker op het menu wanneer Hatto Heim op bezoek komt bij OWIOS. De Oldebroekers hebben drie punten meer weten te vergaren dan het team uit Hattem. Een ware ‘zes punten’ wedstrijd dus, om maar eens een voetbalcliché van stal te halen. Bij een overwinning van Bülent Akar en zijn mannen, neemt OWIOS op het oog wat afstand van Hatto Heim en DESZ. Al pakte die laatste afgelopen weekend nog doodleuk een punt bij FC Horst.

DSV’61 en ESC gaan dit weekend allebei op pad. Nadat de stofwolken rondom de derby nu wel zo’n beetje zijn opgetrokken, spelen beide teams een uitwedstrijd tegen respectievelijk Hoevelaken en Zwart Wit ‘63.
DSV’61 en Hoevelaken staan qua punten op een gedeelde vierde plek, maar de Doornspijkers hebben wel een wedstrijdje meer in de benen. ESC staat op plek negen met 4 punten meer dan hekkensluiter Elspeet, dat staat op plek elf.

De naweeën van Koning Winter hebben ervoor gezorgd dat ‘t Harde zicht opeens koploper van de 4e klasse D mag noemen. Moet er wel in de kanttekening mee worden genomen dat het inmiddels twee wedstrijden meer heeft gespeeld dan de nummer 2, Apeldoornse Boys. Het te overbruggen gat voor de Boys uit Apeldoorn is twee punten. En ze moeten die twee (inhaal)wedstrijden ook eerst nog maar zien te winnen, zo is het ook weer.
Zaterdag speelt ‘t Harde thuis tegen Hulshorst. Ook Noord Veluwe Boys speelt zaterdag thuis, Prins Bernhard uit Uddel komt dan op bezoek in Hattemerbroek. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie