't Harde kwam wel in actie én won.
't Harde kwam wel in actie én won. Annemieke Jolink

Zilveren Schoenen: Koning Winter zet streep door aantal wedstrijden

13 maart 2023 om 14:45 Voetbal

Door de strapatsen van Koning Winter werd slechts een beperkt programma afgewerkt met overigens verstrekkende gevolgen. OWIOS en ESC dreigen door hun nederlagen het kind van de rekening te worden. De Elburgers hebben nog slechts zes wedstrijden om het spelen van een slopende nacompetitie te ontlopen. OWIOS krijgt nog wat meer gelegenheid, maar het gaat er echt om spannen. 

Dick van der Veen

Door de sterke serie van WZC Wapenveld is nu ook Hulshorst bij de onderste zes beland die volgend seizoen afdalen naar de nieuw te vormen vijfde klasse zaterdag. Maar Hulshorst krijgt WZC nog thuis en heeft een wedstrijd minder gespeeld. ’t Harde zorgde voor het lichtpunt van het weekend door een knappe 1-3 zege op BAS in Biddinghuizen. Door de nederlaag van VEVO doen de Hardenezen weer volop mee. 

In de strijd om de Zilveren Schoenen zijn ze WHC nu Aanvallend gepasseerd. Wel heeft WHC meer wedstrijden voor de boeg dus ook hier is het laatste woord niet gesproken. In alle drie de sectoren blijft de spanning er tot het laatste moment in. Door de versterkte degradatie zijn de voetballiefhebbers n tot het eind van de competitie in grote onzekerheid over de afloop met wekelijks finales. Om met Juwelier Miekes Sieraderie te spreken: wie de schoen past trekt hem aan! 

Bij de topscorers heeft Stefan Marsman van ’t Harde zich nu ook aan het front gemeld. Het blijft opvallend hoeveel moeite het scoren kost met nog geen enkele speler die de dubbele cijfers haalde. Is dat overigens niet een kwaal die zich tot de eredivisie uitstrekt? Het komend weekend twee krakers van jewelste. OWIOS heeft tegen Hatto Heim één van de laatste kansen om het aan degradatiewedstrijden te ontsnappen. Hulshorst en ’t Harde strijden om verschillende belangen.

AANVALLEND 1.’t Harde 33 doelpunten, 2.WHC 32, 3.Nunspeet 27, 4.Hulshorst 22, 5.VSCO61 19, 6.OWIOS 18,7.ESC 17, .DSV61 16, 9.Elspeet 15, 10. Noord Veluwe Boys 13.

VERDEDIGEND 1.WHC en Hulshorst 16 tegentreffers, 3.’t Harde 19, 4.DSV61 20, 5.Nunspeet en ESC 28, 7.OWIOS30, 8.Elspeet 33, 9,VSCO61 36, 10.Noord Veluwe Boys 42.

TOPSCORERS 1.Stef van Oene (WHC) en Luuk Struik ](’t Harde) 9 goals, 3.Stefan Marsman (’t Harde) 7. Verder zes spelers met zes doelpunten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie