ESC en DSV'61 ontliepen elkaar weinig.
ESC en DSV'61 ontliepen elkaar weinig. NWVfoto

Late strafschop nekt Elburger Sportclub in wedstrijd tegen DSV’61

12 maart 2023 om 13:18 Voetbal

Een strafschop in de 88e minuut is beslissend in de gemeentelijke derby tussen ESC en DSV61. Die brengt de winst bij de Doornspijkers in een duel dat geen winnaar verdient. Geen loon naar werken dus voor alle krachten die uren steken in het sneeuwvrij maken van het speelveld.

Dick van der Veen

Alle aandacht gaat na afloop uit naar die penalty. Daaraan kleven twee verhalen. De jubel van DSV speelt zich af rond de 38-jarige Alfred Hofmeijer. Hij wordt door trainer Wim Kroes ingebracht om een beslissing te forceren. Het blijkt een gouden greep. In een duel met aanvoerder Richard Boer gaat hij tegen het gras en scheidsrechter Martin van de Brug wijst resoluut naar de stip. Reden voor een fijnbesnaarde Elburger om met een oerkreet op te springen onder het uitspuwen van de woorden: “Die v)Alfred lapt het ‘m weer. Hoe vaak heeft hij met een act van de Stervende Zwaan de punten voor DSV binnen gehengeld?”

Boer geeft, diep weggedoken in de dog out, zijn visie. “Hij draait bij me weg, gaat zoals we van hem weten gemakkelijk liggen en de scheidsrechter trapt er in.” Zijn collega Martijn Lieferink ziet het anders. “Ik stond ere dichtbij; Alfred werd aangetikt.”Maar ook hij geeft ruiterlijk toe dat zijn ploeg er goed mee weg komt. Het tweede aspect is dat van de uitvoering. Martijn: “Dat is normaal het werk van Jeffrey Schreurs. Die mist nooit. In dit geval keken alle ogen mijn kant op. Behalve die van Patrick Visser, die na de rust zijn opwachting maakte. Hij kwam naar me toe, vroeg of hij het mocht doen, klonk zó overtuigend dat ik ervoor zwichtte en vervolgens schoot hij de bal feilloos binnen.” Een speler die een periode had dat hij veel scoorde en deze opsteker prima kon gebruiken.

Zoals gezegd een wedstrijd vol emotie zowel binnen als buiten de lijnen, waarbij het op een dieptepunt in elkaar overloopt. Een duel dat zich voornamelijk op het middenveld afspeelt, waarbij het publiek aangewezen is op de dode spelmomenten. Bij ESC is Donny Mulder de regisseur. Dat weten ze bij DSV ook. Hij moet weer eens flink wat incasseren. 

“We hebben het spel compact gehouden, van voor naar achter mee bewogen. Een wedstrijd die amper kansen opleverde. We vechten keihard voor elkaar en dat rendeert.” Maar de inzet aan de andere kant van het jonge ESC is zeker niet minder.

Boer: “We staan met lege handen. De week ervoor tegen Hoevelaken komen we er bekaaid af, deze nederlaag is zo sneu. Er is nog slechts een beperkt aantal wedstrijden.” De teleurstelling bij de Elburgers druipt er van af. Een treffen tussen twee trainers die na dit seizoen afscheid nemen en voor geen prijs een degradatie in de bagage willen meenemen.

Voor Elspeter Wim Kroes is handhaving een stuk dichterbij gekomen. Siemen Lindeboom moet in Urk broeden op een middel om het afdalen alsnog te voorkomen. Ruim 500 toeschouwers beleven een echte thriller, die stijf staat van de spanning. Het eindigt met een sneeuwballengevecht en interviews in het schootsveld. Nog zes wedstrijden en evenzoveel finales.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie