Afbeelding
Nick Hoekman

Voorbeschouwing zaterdagvoetbal: VSCO’61 en OWIOS spelen tegen de kopgroep

9 maart 2023 om 11:47 Voetbal

Een terugspeelbal met een pijnlijk eigen doelpunt tot gevolg aan de kant van Quick’20, leverde WHC vorige week een fortuinlijke overwinning op in Oldenzaal. 

Nick Hoekman

In een boeiend voetbalgevecht bleven de mannen van Richard Karrenbelt knap overeind en namen zo het stokje als koploper van de 1e klasse E weer over van datzelfde Quick’20. 

Dit weekend spelen de Wezepers thuis tegen DOS Kampen, de nummer 8 uit de competitie.
De verschillen in de top zijn met 16 gespeelde wedstrijden gering: WHC 34 punten, SVZW 33 punten, Quick’20 32 punten, ASV Dronten 31 punten. Met voor Quick’20 meteen weer een pikant duel tegen ASV Dronten.

In 2I deed VSCO’61 goede zaken door naaste concurrent DESZ een bijna zekere genadeklap te geven, de tijd moet leren of de Sluzigers binnen tien tellen weer op gaan staan. Dit weekend mag de ploeg uit Oosterwolde het opnemen tegen het sterrenensemble van Unicum uit Lelystad. De gebroeders Teijse zijn samen alleen al goed voor een kleine 120 wedstrijden in het betaald voetbal en daarnaast 150 potjes op het hoogste amateurniveau. Op de ranglijst zegt dit blijkbaar niet zo heel veel, de gasten uit Lelystad bezetten de 3e plek in die 2e klasse. 

Door de overwinning van vorige week, staat VSCO’61 weer gelijk in punten met OWIOS. Die laatste speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen Hierden. Ook geen misselijke tegenstander, deze ploeg staat 2e in de competitie. Voor beide ploegen dus een pittig duel.

Wanneer we een trede lager gaan kijken, zien we dat er een heuse gemeentelijke derby tussen ESC en DSV’61 op het programma staat. Voor thuisploeg ESC zou een driepunter meer dan welkom zijn, de voorsprong op de nummer een-na-laatst Swift’64 en rode lantaarndrager Elspeet is respectievelijk slechts twee en vier punten. Voor DSV’61 ziet het er met een zesde plek op de ranglijst allemaal wat zonniger uit. Maar in een competitie waar de verschillen klein zijn, kan dat gevoel zaterdagmiddag rond half 5 opeens heel anders zijn. 

Voor ‘t Harde blijven de topwedstrijden maar doorkomen. Na het verlies van afgelopen zaterdag tegen VEVO, mag de ploeg van trainer René van’t Goor het nu opnemen tegen BAS. De vereniging uit Biddinghuizen staat op de 4e plek en heeft één puntje minder dan ‘t Harde. Die op hun beurt gelijk staan met VEVO en op één puntje achterstand staan van koploper Apeldoornse Boys. Het stuivertje wisselen in de 4e klasse kan beginnen.

Noord Veluwe Boys speelt zaterdag in Garderen een uitwedstrijd tegen de andere Boys van de Veluwe uit deze klasse: Veluwse Boys. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie