WHC gaat zaterdag op bezoek bij Quick'20
WHC gaat zaterdag op bezoek bij Quick'20 Barry Wensink

Voorbeschouwing zaterdagvoetbal: kraker voor WHC in Oldenzaal tegen Quick’20

2 maart 2023 om 13:07 Voetbal

Een affiche om je vingers bij af te likken, deze zaterdag in de 1e klasse E. Dan gaat WHC in Oldenzaal op bezoek bij Quick’20. De nummer één tegen de twee van de competitie, het verschil tussen beide ploegen is één schamel puntje in het voordeel van Quick’20. Bij een overwinning staan de mannen van Richard Karrenbelt dus weer ‘gewoon’ aan kop. Maar bij een eventuele nederlaag én ongunstige uitslagen van de concurrenten kan het zichzelf ook opeens op een gedeelde vierde plek terugvinden. Een wedstrijd met groot belang, maar bovenal eentje waar je vroeger als kind hoopte dat je ze mee zou gaan maken. 

Nick Hoekman

Een klasse lager staat er voor VSCO’61 ook een wedstrijd van groot belang op het programma. De ploeg van Stephan Nuesink gaat in Zwartsluis op bezoek bij DESZ. De Sluzigers zijn de dragers van de rode lantaarn in de 2e klasse I, VSCO’61 staat daar samen met Hatto Heim één plekje boven. Het verschil tussen DESZ en VSCO’61 bedraagt vier punten, de rode lantaarn blijft dus sowieso nog één weekend in de Sluziger kantine staan. Aan VSCO’61 de simpele taak om dit voorlopig nog even zo te houden. 

OWIOS speelt zaterdag een thuiswedstrijd. Op het eigen Sportpark de Heughte komt FC Horst op bezoek. De Oldebroekers sprokkelen de puntjes per gelijkspel binnen en nemen op deze manier met mondjesmaat afstand van de onderste regionen. Toch blijft het verschil met VSCO’61 en Hatto Heim slechts twee punten. Tegenstander FC Horst staat op een 5e plek.

Ook voor DSV’61 staat er zaterdag een thuiswedstrijd op het programma. Eentje met een uitdaging, want de ongeslagen koploper VVOP komt op bezoek in Doornspijk. De vereniging uit Voorthuizen heeft in de twaalf tot nu toe gespeelde wedstrijden in de 3e klasse B, liefst tien keer de drie punten laten noteren. Twee keer werd er gelijkgespeeld. De Doornspijkers bestieren een achtste plek in de competitie. 

Een plekje daaronder staat ESC. De ploeg van de vertrekkende trainer Siemen Lindeboom speelt zaterdag een uitwedstrijd tegen de nummer 2 van de competitie: Hoevelaken.

Ook in de 4e klasse D staat er zaterdag een mooi affiche op het programma, dan ontvangt ‘t Harde namelijk VEVO. Respectievelijk de nummers twee en drie uit de competitie. Beide ploegen blijven onverminderd druk houden op koploper Apeldoornse Boys. Het verschil tussen de lijstaanvoerder en ‘t Harde is slechts één schamel puntje.

Noord Veluwe Boys hoeft ook niet te reizen, op het eigen Sportpark de Kuule komt SEH op bezoek. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie