Afbeelding
Shutterstock

Nipte nederlaag voor VSCO’61 tegen Be Quick’28

5 februari 2023 om 13:54 Voetbal

In de thuiswedstrijd tegen Be Quick’28 uit Zwolle leed VSCO’61 een 0-1 nederlaag. Door dit resultaat werd VSCO’61 nog steviger op de elfde plaats gedrukt en is de aansluiting met de middenmoot ver weg.

In een wedstrijd waarin de kansen gering waren, had Be Quick’28 het betere van het spel. In een hoog tempo werd VSCO’61 teruggedrongen en VSCO’61 loerde op de counter. Al na zes minuten liet VSCO’61 zich zien, maar het schot van Arjan van ’t Ende verdween net langs de verkeerde kant vande paal. Een paar minuten later was Be Quick’28 dichtbij een treffer. Uit een hoekschop kopte Hugo Winkeler in, maar hij zag de bal via een verdediger van VSCO’61 voorlangs gaan.

Hierna was Be Quick’28 nog een paar keer gevaarlijk met kopballen uit hoekschoppen, maar beide keren verdween de bal recht in de handen van doelman Django van der Landen. In de 25 e minuut moest Van der Landen redding brengen op een kopbal van Hugo Winkeler ten koste van eenhoekschop. Uit die hoekschop kwam Be Quick’28 op voorsprong doordat Quinten Jony de bal voldoende beroerde en in het doel verdween (0-1). Kansen vielen er verder niet meer te noteren inde eerste helft.De tweede helft was nog maar koud begonnen of Asse Visscher tekende bijna de 0-2 aan, maar doelman Van der Landen wist redding te brengen. Na een kwartier spelen in de tweede helft had VSCO’61 langszij moeten komen. Hans van Renselaar speelde zich vrij en in een twee-tegen-een situatie was zijn pass naar de vrijstaande Luca Veldhoen onnauwkeurig zodat deze kans voorbij ging. Thomas van de Kolk wist nog wel uit de rebound de bal rakelings over de kruising te schieten. 

In de slotfase van de wedstrijd ging VSCO’61 op zoek naar de gelijkmaker. Remco van ’t Hul was hier dichtbij. Zijn vrije trap net buiten het zestienmetergebied ging rakelings naast. Aan de andere kant kreeg Be Quick’28 een penalty toegekend doordat Beert Bonestroo Jeroah Balubun vloerde. Balubun zag zijn strafschop gestopt door doelman Van der Landen, die ook knap redding bracht op de rebound. Jan van ’t Oever had in de laatste minuten van de wedstrijd nog de kans op de gelijkmaker, maar doelman Ewout Knol wist de inzet van de vrij gespeelde Van ’t Oever te pareren. VSCO’61 eindigde de wedstrijd met tien man doordat Hans de Vos met rood van het veld moest vanwege het vasthouden van een doorgebroken speler. VSCO’61 leed zo een gevoelige nederlaag wat De Kanaries verder in degradatiezorgen brengt. Volgende week mag VSCO’61 het opnemen tegen WVF in Westenholte.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie