OWIOS leed op eigen veld een kostbare nederlaag. Foto: Dick van der Veen
OWIOS leed op eigen veld een kostbare nederlaag. Foto: Dick van der Veen

Keeper van 15 jaar uitblinker bij verliezend OWIOS

29 januari 2023 om 11:06 Voetbal

OWIOS is thuis tegen ZAC bij vlagen de bovenliggende partij, maar blijft uiteindelijk toch met lege handen achter. Slechts één keer moet de pas 15-jarige B-junior Vinn van Koldenhoven capituleren en aan die treffer van Luuk Bootsveld heeft hij ook nog eens part noch deel.

Dick van der Veen

Hij wordt bij zijn debuut in het eerste man van de wedstrijd. Een lichtpuntje in duistere dagen voor OWIOS, dat met een trits geblesseerden door een diep dal gaat. Net als een week eerder uit bij IJVV heeft het kansen om de wedstrijd naar de hand te zetten en ook nu op sportpark Bovenmolen slaagt het er niet in om één van de mogelijkheden te benutten. Samen met lantaarndrager DESZ is OWIOS de minst scorende ploegt in deze tweede klasse.

Als daar een kentering in komt hoeven de Oldebroekers niet te wanhopen, want ze worden door weinig tegenstanders weggespeeld. Bulent Akar, de trainer die aan het eind van het seizoen de club verlaat, heeft er alle vertrouwen in dat het allemaal nog goed komt. “De jongens doen hun stinkende best. In de tweede helft heb ik met vier aanvallers gespeeld. Op bepaalde momenten was het niets meer dan een wonder dat de bal er niet in ging. Dat is kennelijk het lot van een elftal dat in de onderste regionen bivakkeert.” 

Hij zou zich kunnen verschuilen achter een reeks afwezigen. Mike Bastiaan is er al heel lang niet bij, voorin mist hij door het afhaken van Iwan Eleveld en Cornell Balk stootkracht. Gerdo van ’t Hul is geschorst, aanvoerder Bennie Veldhoen blijft in de rust in de kleedkamer achter en alle volwassen keepers ontbreken, zodat een 15-jarige zijn vuurdoop krijgt. Over hem hoeft men zich de minste zorgen te maken. Hij is een talent waar het betaalde voetbal begerige ogen naar opslaat. Onder meer Heerenveen is ervoor in de race. “Dat klopt, maar ik ben daar nu niet mee bezig. Richt me op de wedstrijd van zaterdag op Berg en Bos tegen AGOVV. En ja, het ging wel lekker vanmiddag.”

Als het pesterig ‘ZAC eens even door’ langs de lijn opklinkt, kan dat bepaald geen verwijzing zijn naar een superieure opponent. De Zwollenaren zullen moeite genoeg hebben om bij de onderste vijf weg te blijven, maar vergroten wel het gat met OWIOS dat nu op zes punten staat. Het dwingt in negentig minuten nog geen handvol kansen gaf, daar waar Hendrik Uitslag alleen al in zeer kansrijke positie het net had moeten vinden. De spits mist aanvoer, heeft steeds een paar verdedigers om zich heen en ontbeert de scherpte die hem vorig seizoen tot een prima productie leidde. In de tweede helft is OWIOS de bovenliggende partij. Het creëert een aantal mogelijkheden, maar vergeet zichzelf te belonen. Akar rekent er op dat met de terugkeer van een aantal routiniers de schwung er weer in komt. 

Wanneer de twaalfde man bij OWIOWS zich weer laat gelden kan dat een extra stimulans zijn. Wat dat betreft laten ze het in Oldebroek er ook een beetje bij zitten, maar dat is illustratief voor het amateurvoetbal anno 2023.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie