Eersteklasser WHC uit Wezep deed goede zaken.
Eersteklasser WHC uit Wezep deed goede zaken. NWVfoto

Strijd om Zilveren Schoenen is hervat na winterstop

23 januari 2023 om 14:15 Voetbal

Het amateurvoetbal begint weer te draaien. In het afgelopen weekend kwamen echter alleen de eerste en tweede klasse aan bod. WHC deed wat het aan de stand verplicht was. Zaterdag weer een ontmoeting tegen een laagvlieger Hulzende Boys, dat vecht tegen degradatie en dat is dus oppassen voor onderschatting. 

Dick van der Veen

Nunspeet gaf een voorsprong weg in de slotfase. Zaterdag thuis ontvangt het koploper Montfoort en kan dan bewijzen dat het toch nog wat van plan is dit seizoen. OWIOS leed bij IJVV een pijnlijke nederlaag. Komend weekend thuis tegen ZAC moet worden gewonnen om niet nog dieper in de zorgen te komen. In Hattem de degradatiekraker Hatto Heim-VSCO61. 

Dan schuiven ook de derdeklassers aan met tegelijk een zeer belangrijke streekderby ESC-Elspeet. De bezoekers zagen de trainer plotsklaps vertrekken. De ploeg heeft toch al veel pech, want doordat Lelystad uit de competitie verdween ging ook de grote overwinning tegen die ploeg uit de boeken en dat heeft voor topscorer Niels van der Steeg vervelende consequenties. De drie goals van hem verdwijnen als sneeuw voor de zon. Daardoor heeft Stef van Oene nu de leiding over genomen. Hij kwam tegen Epe na een griep maar kort binnen de lijnen. Hier zitten de kanonniers elkaar wel heel dicht op de hielen. 

De teams in de vierde klasse moeten nog een week wachten. In alle categorieën van de strijd om de Zilveren Schoenen van Juwelier Miekes Sieraderie zit de spanning er volledig in en kunnen de kansen met de week keren. Vooralsnog heeft WHC de beste papieren, maar een off day zal grote consequenties hebben.

AANVALLEND 1.’t Harde 26 doelpunten, 2.WHC 25, 3.Hulshorst 19, 4.Nunspeet 17, 5. ESC 15, 6.VSCO6114, 7.Elspeet 13, 8.OWIOS 12, 9.DSV61 10, 10. Noord Veluwe Boys 9.

VERDEDIGEND 1.WHC 11 tegentreffers, 2. Hulshorst 12, 3.’t Harde 15, 4.Nunspeet en DSC61 10, 6.OWIOS22, 7.ESC 23, 8.Elspeet 24, 9.VSCO61 29, 10.Noord Veluwe Boys 36.

TOPSCORERS 1.Stef van Oene (WHC) 8 goals, 2.Luukk Struik ’t Harde7, 3.Jonthan van ’t Hof (Nunspeet) 6,4. Niels van der Steeg (Elspeet), Max Lamberink (ESC) 5.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie