WHC weet, in de mist, Epe te verslaan.
WHC weet, in de mist, Epe te verslaan. NWVfoto

Matig WHC te sterk voor Epe: 2-0

22 januari 2023 om 13:41 Voetbal

Ook in een wat mindere vorm wint WHC op overtuigende wijze van Epe: 2-0. Beide doelpunten komen van Menno van de Worp, die zijn kans grijpt bij afwezigheid van de gevestigde orde, in dit geval de spitsen Jelle Post en Stef van Oene.

Dick van der Veen

Die maken in de tweede helft na een langdurige blessure (Jelle) en griep (Stef) hun opwachting als de wedstrijd al gespeeld is. Epe legt datgene op de maat waar het goed in is– een portie onverzettelijkheid- maar kan de schade daarmee slechts een kwartier lang beperken. Dan zet Belan Zend op links de turbo er op, laat twee tegenstanders de hakken zien en legt de bal panklaar voor de voeten van Van de Worp die het presentje dankbaar uitpakt. 

Als kort na de hervatting de Eper defensie twee man vrije doortocht geeft en één ervan over de bal maait is er Van de Worp die ongehinderd de 2-0 binnen schiet is de wedstrijd gespeeld. WHC hoeft niet meer zo nodig en sv Epe komt net zo vaak in kansrijke positie als een sneeuwpop bij een braderie. Het moet het laatste kwartier met tien man verder. Nick Krijgsman laat na een eerder gele kaart arbiter Eddy de Gier weten dat hij deze middag het niveau van een kluns haalt en dat komt hem op een vroegtijdige gang naar de kleedkamer te staan.

WHC-aanvoerder Jochem Oude Booyink deelt de mening dat er voor de kleumende toeschouwers deze middag weinig was om zich aan op te warmen. “Het is altijd de vraag hoe je de winterstop verteert. Het veld was na de aanslag van koning winter niet best bespeelbaar. Dan is het zaak om het duel zakelijk uit te spelen. Het gemis van Jelle en Stef is goed opgevangen. Onze concurrenten maakten ook geen fout. Ik knoop er in Wezep nog een zesde seizoen aan vast, wil met deze sympathieke vereniging naar de vierde divisie. Daarvoor zullen we echt wekelijks bij de les moeten zij, want iedere misstap onttroont je als koploper.”

Wanneer er op het veld voor een verslaggever weinig valt te halen, duik je de catacomben in. Daar hoor je dat assistent coach Marcel van der Beek van WHC zijn contract niet verlengd ziet. Iets wat eerder van toepassing was voor hoofdtrainer Richard Karrenbelt. Verder laat voorzitter Henri van de Beek weten dat de algemene ledenvergadering de keuze voor een nieuw sportpark op het bord van de gemeenteraad legde. 

En we schieten spits Sander Krijns aan die naar verluidt vertrekt naar zijn jeugdliefde Helios. Die beaamt het met enige terughoudendheid. “Ik heb nog niet getekend. Het kan zijn dat de club zich versterkt en het is de vraag of dat voor mij aanleiding is om mijn besluit te herzien.” Dan stevenen we af op teammanager Dennie Mulder. Die laat zich ontvallen dat er contacten zijn met Thijs Dekker, nu spelend voor Genemuiden, over een terugkeer naar Mulderssingel. De toekomst gaat het uitwijzen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie