WHC is vooralsnog aan een sterk seizoen bezig.
WHC is vooralsnog aan een sterk seizoen bezig. NWVfoto

Zilveren Schoenen: Clubs zijn winterstop ingegaan

12 december 2022 om 15:40 Voetbal

De tien voetbalclubs uit onze drie gemeenten zijn met sterk uiteenlopende gevoelens de winterstop ingegaan. Daar waar onze hoogst spelende teams het prima doen, is de situatie voor de tweedeklassers bedenkelijk en voor die in de derde klasse zelfs zorgelijk.

Dick van der Veen

Nunspeet sloot af met een prima overwinning op het hoog geklasseerde ZOB.. Geel en blauw heeft het lek helemaal boven en kan alsnog een rol van betekenis spelen. WHC is opnieuw favoriet voor de titel. OWIOS en VSCO61 leden een nederlaag en zitten in de bedreigde hoek. 

Ronduit beroerd is het met de drie derdeklassers. Die bezetten de onderste drie plaatsen en lijken onderling te moeten uitvechten wie rechtstreeks degradeert. ’t Harde is bezig met een uitstekende reeks. Hulshorst zal zich waarschijnlijk ook boven de onderste zes uitwerken en voor Noord Veluwe Boys is de vlag gevallen.

Veel interessanter is het in de drie categorieën waarin de strijd om de Zilveren Schoenen van Juwelier Miekes Sieraderie is onderverdeeld. ’t Harde schiet er de meeste in, maar het heeft in WHC een stevige concurrent. De Wezepers zijn ook goed op schot. Het wordt waarschijnlijk een tweegevecht. Verdedigend hijgt Hulshorst in de nek van WHC en daar zit’t Harde dan weer in de wachtkamer.

Prachtig is de ontwikkeling bij de topscorers. Niels van der Steeg van Elspeet en Stef van Oene van WHC waren vorig seizoen in een fel gevecht gewikkeld en na de kruitdamp is opgetrokken staan ze weer samen bovenaan. Dat belooft nog wat voor de tweede seizoenshelft, waarin ook junior Luuk Struik van ’t Harde een belangrijke rol kan gaan spelen.

AANVALLEND 1.’t Harde 26 goals, 2.WHC 23, 3.Hulshorst 19, 4.Nunspeet en ESC 15, 6.VSCO61 14,7.Elspeet 13, 8.OWIOS 12, 9.DSV61 10, 10.Noord Veluwe Boys 9.

VERDEDIGEND 1.WHC 11 tegentreffers, 2.Hulshorst 12, 3.’t Harde 15, 4.Nunspeet 17, 5.DSV61 19, 6.OWIOS20, 7.ESC 23, 8.Elspeet 24, 9.VSCO61 29, 10. Noord Veluwe Boys 36.

TOPSCORERS 1.Stef van Oene (WHC) en Niels van der Steeg (Elspeet) 8 doelpunten, 3.LuukStruik (’t Harde 7), 4.Erwin van Leeuwen (Elspeet) 6, 5.Max Lamberink (ESC) 5.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie