Afbeelding
Eddy Bossenbroek

Unicum maatje te groot voor OWIOS

Voetbal

In de snerpende kou voor een paar handjesvol getrouwen gaat OWIOS kopje onder tegen runner up Unicum. Bij een 2-4 stand duiken spelers en supporters snel de warme kantine in om zich te laven aan de wederopstanding van Oranje.

Dick van der Veen

Unicum, dat met Hierden en Batavia’90 tot het bovenliggende trio behoort in deze tweede klasse, zet direct druk en creëert een aantal kansen. Die gaan er niet in. Dan is aanvoerder Gino Bosz - juist ja, de zoon van – er klaar mee en jaagt de knikker van grote afstand stijf in de kruising, ongrijpbaar voor de solide doelman Jacco van Olst. Hij is het overigens die deze middag zijn ploeg voor een afstraffing behoedt met een reeks knappe reddingen. En wat Bosz betreft: die maakt duidelijk waarom IJsselmeervogels hem het nieuwe seizoen graag inlijft.

In de extra tijd van de tweede helft geeft OWIOS het eerste Sinterklaas cadeautje weg. Uit een hoekschop kan de vers ingevallen Walter Dias Nzasji vrij als een vogel de 0-2 binnenwerken. “Dat is de genadeklap”, oreert trainer Bulent Akar Hij ziet zijn verwachtingen bevestigt. “Een ploeg met veel voetballend vermogen, uitgevoerd op snelheid. Je kunt dan alleen proberen om het soepel compact te houden. Dat lukt vrij aardig. Als Cornell Balk in een één op één situatie de juiste keuze maakt kunnen we ook nog zo maar de wedstrijd laten kantelen.”

Dat heeft er in het begin van de tweede helft toch nog alle schijn van als Jasper Schut de achterstand verkleint in een periode dat de bezoekers even op hun lauweren rusten. Maar direct daarna geven ze vol gas en door opnieuw een verdedigingsfout en herhaalt zich de situatie van voor de rust als nu Yordi Teijsse de bal in kopt. Het derde geschenk deze middag pakt Dias Nzasi uit voor zijn tweede en de vierde van Unicum.

Corné Hamelink geeft uiteindelijk de score voor OWIOS nog en wat draaglijker aanzien. En zo staan de Oldebroekers na de zege op VSCO 61 weer met beide voeten op de grond, in de wetenschap dat zaterdag de uitwedstrijd tegen koploper Batavia’90 op het programma staat. “We hadden de reeks voor de winterstop liever tegen mindere tegenstanders afgesloten”, laat Akar weten, die zich deze week met de vereniging over de toekomst beraadt.

Hij wil nog wel graag gezegd hebben dat zijn jongens er deze middag alles aan hebben gedaan om een resultaat te boeken. De chauffeur van de bus uit de polder stookt de bus warm waar die van Unicum snel induiken om toch nog thuis de tweede helft van Nederland-Verenigde Staten te kunnen consumeren. 

De man die deze middag de aandacht op zich vestigt is de scheidsrechter uit Apeldoorn. Zijn auto weigert dienst, is aangewezen op het openbaar vervoer en doet er met trein en bus 2,5 uur over om op sportpark Bovenmolen te arriveren. Of het van de stress komt is onbekend: hij moet met liesklachten direct op de massagetafel. Daar wrijft men het ongemak er uit, waarna de scheids een acceptabele wedstrijd fluit. Bereidwillige OWIOS-mensen zorgen er voor dat zijn terugreis een stuk comfortabeler verloopt.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Lammerseizoen: voorlichtingsavond op komst 6 uur geleden
Afbeelding
Leilani Brunekreeft (15) naar World Scout Jamboree in Zuid-Korea 12 uur geleden
Afbeelding
De Havenkom in Elburg wordt vuurwerkvrij 27 jan, 14:45
Afbeelding
De praktijkklas is zuinig op de wereld 27 jan, 14:25
Afbeelding
Holocaustherdenking bij Joodse begraafplaats in Elburg 27 jan, 13:07
Afbeelding
Grootste vrijwilligersactie van Nederland in zicht 27 jan, 10:30
Afbeelding
Brandbrief gemeenten over tekort elektra 27 jan, 09:13